"Benim Kulübüm Yeşilay" projesi

"Benim Kulübüm Yeşilay" projesi

Ortaokul öğrencilerinde Yeşilay farkındalığı oluşturmak amacıyla başlatılan proje kapsamda, İstanbul'da belirlenen 25 pilot okuldan biri olan Arif Nihat Asya Ortaokulu'nda eğitim programı düzenleniyor

İSTANBUL (AA) - Yeşilay'ın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaokul öğrencilerinde Yeşilay bilinci oluşturmak, okullarda Yeşilay kulüpleri kurmak ve var olanları canlandırmak amacıyla başlattığı ''Benim Kulübüm Yeşilay'' projesi devam ediyor.

Proje kapsamında, İstanbul'da belirlenen 25 pilot okuldan biri olan Küçükçekmece'deki Arif Nihat Asya Ortaokulu'nda eğitim programı düzenleniyor.

Eğitim programı çerçevesinde, Genç Yeşilay gönüllüleri tarafından öğrencilere Yeşilay hakkında bilgi verilerek farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Bir gün sürecek eğitim programında, anket çalışması, Yeşilay tanıtımı yapılıyor.

Ayrıca, Yeşilay kulübü kurmaları için gerekli bilgiler verilen öğrencilere yönelik ekip olarak afiş ve resim yapma, büyük boy yapboz birleştirme gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Eğitim sonunda, programa katılan öğrencilere sertifika verilerek okulla temsili sözleşme imzalanacak.

Proje kapsamında, Genç Yeşilay gönüllülerinin, İstanbul'da belirlenen 25 pilot okulda, 2 bin 500 öğrenciyi bağımlılığa karşı yaş gruplarına uygun bilinçlendirmesi amaçlanıyor.

- "Farkındalık çalışması yapıyoruz"

Yeşilay Küçükçekmece Şube Başkanı Mehmet Öğcü, projenin genel merkez öncülüğünde devam ettiğini belirterek, 80 Genç Yeşilay gönüllüsünün proje kapsamında okullara giderek öğrencileri bilinçlendirmek için çalıştığını söyledi.

Yeşilay'ı ortaokullardaki öğrencilere tanıtmayı amaçladıklarını ve farkındalık çalışması yaptıklarını dile getiren Öğcü, ''25 ilçede seçilen pilot okullarda çalışma uygulanmaya başladı. Projenin devamında tüm ilçelerde bütün okullarda hayata geçirmek istiyoruz. Genel merkezimizin isteği, Türkiye'deki tüm illerde bu projenin uygulanması.'' diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :