"Ben de Fırçalıyorum" projesi

"Ben de Fırçalıyorum" projesi

Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından "Ben de Fırçalıyorum" projesi kapsamında Mevlana Sevgi Evlerinde kalan kimsesiz çocukların diş taramaları gerçekleştirilerek, fırça ve macun verildi.

Diş fırçalamanın öneminin ve doğru fırçalama tekniklerinin çocuklara aşılanabilmesi adına Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından kampanya başlatıldığını ifade eden Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hanifi Sarıçiçek, Konya genelinde 20 bin çocuğa diş fırçası ve macunu dağıtacaklarını belirtti.

Uygulamaya Mevlana Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla başlamanın önemli olduğunu vurgulayan Sarıçiçek, "Burada kalan çocuklarımız hepimizin evlatlarıdır. Onlara ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler vermek ve bilinçlendirmek görevlerimiz arasındadır" dedi.

Organizasyona katılan Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Mustafa Parlayıcı ise Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ile sohbet ederek, onlara ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgiler verdi.

Genel Sekreterlik olarak halkın ağız ve diş sağlığına gereken önemi verdiklerini aktaran Parlayıcı, sağlıklı bir hayat sürmenin ağız ve diş sağlığından geçtiği bilincini taşıdıklarına işaret etti.