Bem-Bir-Sen Konya engellileri unutmadı

Bem-Bir-Sen Konya engellileri unutmadı

Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Dünya Engelliler Şampiyonası’nda Badminton alanında dereceler alan Zehra Bağlar’a başarılarından dolayı çeyrek altın hediye etti.

Başkan Közoğlu, engellilerin bedende değil, zihinlerde olduğuna dikkat çekerek, “Engelli kardeşlerimizin spor, sanat ve edebiyat, müzik ve siyaset gibi alanlarda gösterdikleri başarılar hepimize örnek olmalıdır” dedi. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Konya Şube Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla badminton şampiyonu Zehra Bağlar’ı ağırladı.

KÖZOĞLU: HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ

Tüm engellilerin gününü kutlayarak, başarı dileklerini sunan Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, yaşamın her alanında topluma örnek davranışları ve başarılarıyla kendinden söz ettiren engellilerin gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, Badminton Şampiyonu Zehra Bağlar’ı Bedensel Engelliler Dünya ve Avrupa şampiyonalarında derecelere girmelerinden dolayı tebrik etti.

İnsanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir geleneğin takipçisi olduklarını belirten Başkan Közoğlu, “Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayat standartlarını yükseltmeye büyük önem vermeliyiz. Bu konuda belediyelerimizin gerek toplu ulaşımda olsun gerek kaldırımlarda olsun engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılmalarını destekleyen çalışmaları bizleri memnun etmektedir. Engelli kardeşlerimizi hayatın içine teşvik etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara kol kanat germek hepimizin asli görevidir. Zehra Bağlar gibi spor, sanat ve edebiyat alanlarında başarı elde eden engelli kardeşlerimizi görünce aslında engelin bedende değil zihinlerde olduğunu daha iyi anlıyoruz. Herkes zihnindeki engelleri kaldırmalı ve böyle başarıları kendine örnek almalı ” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, azimli, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engellilerin sorunları karşısında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle herkeste duyarlılığın artmasını temenni eden Başkan Közoğlu, Zehra Bağlar’a çeyrek altın takdim etti. Bu ince davranışlarından dolayı Közoğlu ve Bem-Bir-Sen yönetimine teşekkür eden Bağlar, “Sayın Sait Közoğlu ve ekibinin desteklerini sadece engelliler gününde değil her zaman hissediyoruz” ifadelerini kullandı.