BELTEK, 150 bin mezun verdi

BELTEK, 150 bin mezun verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle her yıl 8 bin kişiye eğitim verilen Belediye Teknik Eğitim Kurslarından mezun olanların sayısı 18 yılda 150 bine ulaştı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle 1999 yılında uygulamaya konulan ve her yıl yaklaşık 8 bin kişinin eğitim gördüğü Belediye Teknik Eğitim Kursları'ndan (BELTEK) bugüne kadar 150 bin kişi mezun oldu.

Büyükşehir Belediyesince yapılan yazılı açıklamaya göre, işsizlerin iş bulmasını ve piyasaya ara eleman yetiştirmeyi amaçlayan BELTEK kapsamında Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde öğretim görevlileri tarafından 50 branşta mesleki, teknik, sosyal ve kültürel eğitimler veriliyor.

Akademik olanakların ücretsiz ve sınavsız bir şekilde “Hayat Boyu Öğrenme” ilkesiyle seferber edildiği BELTEK'lerde bugüne kadar 150 bin kişi mezun oldu. Mezun olan kursiyerlerin bir kısmı iş hayatına atılırken bir kısmı da kariyerine destek olacak yeni bilgilerle donatıldı.

BELTEK’ler ayrıca, yaşadıkları şehirde istedikleri branşta eğitim alma imkanı bulamayanlara fırsat sunarken Konya’dan Eskişehir’e, Çankırı’dan Çorum’a kadar farklı yaş ve meslekten bir çok kişi, BELTEK’lerde eğitim almak için günübirlik olarak kilometrelerce yol kat ederek, başkente gelip kurslara katılıyor.

- Kurslar iki ve üç'er aylık dönemlerden oluşuyor

Her yıl gelen talepler doğrultusunda 10 ana başlık altında gerçekleştirilen kurs programlarında, 2016-2017 eğitim yılında 50 farklı branş bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından oluşturulan BELTEK Koordinatörlüğü gözetiminde verilen eğitimler, Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde bulunan laboratuar, atölye ve dersliklerinde işleniyor. İkişer ve üçer aylık dönemlerden oluşan kurslar veriliyor. Kursiyerler iki aylık dönemde 72 saat, üç aylık dönemde ise 108 saat üzerinden ders alıyor. Tamamen ücretsiz olarak verilen kursları başarıyla bitiren kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı sertifikalara sahip oluyor.

BELTEK’in sayısız imkanından faydalanmak isteyenler, kurs içerikleri, kayıtlar ve başvuru koşulları ile ilgili “http://beltek.gazi.edu.tr” internet adresinden ve “202 34 78 - 202 34 71 - 202 34 67 - 202 34 68” no'lu telefonlardan bilgi edinebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :