BELPA yeni sezona hazır

BELPA yeni sezona hazır

Ankara'nın buz sporlarındaki uluslararası ölçülere sahip tek tesisi BELPA yenilendi- Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay: "BELPA, yapılan tadilat sonrasında kusursuz bir hale geldi" - "2018 yılında BELPA'da uluslararası bir organizasyon yapabilmek adına t


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Ankara'nın buz sporlarındaki uluslararası ölçülere sahip tek tesisi BELPA'nın kusursuz bir hale geldiğini belirterek, 2018 yılında uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce salonun makinelerinin ve makine dairelerinin yenilendiğini hatırlatarak, şimdi de özellikle çatı konusunda tadilat yapıldığını anlattı.

Çatının yanı sıra kafeterya bölümü ve ofislerin de yenilenerek sezon öncesi hazır hale getirildiğini belirten Akay, "BELPA, yapılan tadilat sonrasında kusursuz bir hale geldi." dedi.

BELPA'daki tadilatın son bölümünde ise çevre düzenlemesi ve otoparka ağırlık verildiğini anlatan Akay, "Şu anda hem federasyonumuz hem de Buz Pateni Federasyonu, antrenmanlarını yapabiliyor. Salonun iç kısmıyla ilgili çalışmaların tamamı bitti." diye konuştu.


-"2018'in tüm organizasyonlarına talibiz"

Akay, BELPA'nın yenilenmiş haliyle tüm uluslararası organizasyonları yapabilecek duruma geldiğini vurgulayarak, Ankara'da mutlaka bir dünya şampiyonası düzenlemek istediklerini ifade etti.

Ankara'da BELPA'nın ev sahipliğinde daha önce uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Akay, şunları kaydetti:

"Bu sene içinde düzenlemeyi istediğimiz uluslararası organizasyonlar son anda elimizden alınmıştı. Bunları unutarak önümüze bakmamız gerekiyor. BELPA, ölçüleri itibarıyla da şampiyonaları almamıza olanak sağlıyor. Salondaki yenileme çalışmaları elimizi daha da güçlendirdi. Bizim branşımızda dünya şampiyonaları 18 yaş altı, 20 yaş altı, büyük erkekler ve büyük kadınlar dünya şampiyonaları olmak üzere her yıl yapılır. 2018 yılında BELPA'da uluslararası bir organizasyon yapabilmek adına tüm şampiyonalara aday olacağız. Belki diğer kentlerimizi de kullanabiliriz ama Ankara'da mutlaka bir dünya şampiyonası organize etmek istiyoruz."


-Ligler sırayla başlayacak

Akay, alt ve üst ligler olmak üzere 7 ligin sırayla başlayacağını vurguladı. Akay, 20 Ekim'de eleme müsabakalarıyla başlayacak yeni sezonda tüm takımlara başarı dileklerinde bulundu.

Erkekler Süper Lig'de geçen sezon yer alan 4 takımın da bu sezon aynı ligde devam edeceğini anlatan Akay, "Süper Lig'e yükselme mücadelesinde ise 5 takım yer alacak. Bu takımlar, aralarında bir tur mücadele edecek ve iki takım daha Süper Lig'e yükselecek ve 6 takımlı ligi oluşturacak. Kalan 3 takım ise 1. ligde yoluna devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Liglere katılım sayısından memnun olduklarını dile getiren Akay, şunları söyledi:

"Geçen sezon liglerde 24 takım vardı, bu sezon 21 takım mücadele edecek. Tesislerin belli sayıda olması ancak bu kadarına izin veriyor. Yeni tesislerin açılmasıyla, bu rakam daha da artacak. Erkekler Süper Lig maçlarımız bu sezon da televizyondan yayınlanacak. Sporun gelişimi ve tanıtımı açısından sosyal medyayı çok önemsiyoruz. İnternetten canlı yayınlarımız artarak sürecek. Son iki yıla oranla seyirci sayısında bir artış söz konusu ama bizi memnun edecek düzeyde değil. Salonlar dolsun istiyoruz."


-"Keşke Trabzon'da buz pistimiz olsa"

Bülent Akay, 4 büyükler olarak adlandırılan kulüplerin buz hokeyi branşı açmalarını arzu ettiklerini dile getirdi.

Spora yön veren ve büyük kitlelere hitap eden kulüpleri buz sporuna çekmek istediklerini anlatan Akay, "Büyükler olarak tabir edilen kulüplerin buz hokeyi branşı açması için başkanlarıyla görüşmek istiyorum. Kulüp başkanlarına ulaşmak ve teklif sunmak istiyoruz. Keşke Trabzon'da da buz pistimiz olsa. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanı sıra Trabzonspor'a da teklif götürmeyi arzu ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :