Belgrad'da insan kaçakçılarına operasyon

Belgrad'da insan kaçakçılarına operasyon

Sırp polisi, başkent Belgrad'daki bir eve yaptığı baskında, evde bulunan 34 sığınmacıyı ülkeye yasa dışı yollardan soktuğu gerekçesiyle bir kişiyi gözaltına aldı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'da polis, başkent Belgrad'daki bir eve sabah saatlerinde yaptığı baskında, evde bulunan 34 sığınmacıyı ülkeye yasa dışı yollardan soktuğu gerekçesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan 29 yaşındaki N.D'nin, 34 yabancı uyrukluyu ülkeye yasa dışı yollardan soktuktan sonra Belgrad'daki evinde sakladığı için yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, zanlı hakkında 48 saatlik gözaltı kararı verildiği belirtildi. Evdeki 34 kişinin durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden ve daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa ülkelerine ulaşmayı hedefleyen sığınmacılar, Balkan rotasındaki ülkelerin mart ayında sınırlarını kapatmasının ardından bu ülkelere yasa dışı yollardan girmeye devam ediyor.

Yunanistan-Makedonya-Sırbistan ya da Bulgaristan-Sırbistan rotasını kullanan sığınmacılar, önce Macaristan'a daha sonra da diğer Avrupa ülkelerine ilerlemeye devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :