Belgelerle sosyal tarih sergilendi

Belgelerle sosyal tarih sergilendi

Doç. Dr. Hikmet Atik tarafından yaklaşık 25 yılda biriktirilen Osmanlıca tarihi belgelerin sergilendiği “Belgelerle Sosyal Tarih Sergisi” büyük ilgi gördü.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde iki gün açık kalan sergiyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, fakülte dekanları, öğrenciler ve çok sayıda gezdi.

İLGİ BÜYÜK OLDU

Aralarında 130 yıllık belgelerin de bulunduğu eserlerin sergilendiği “Belgelerle Sosyal Tarih Sergisi”ni çok sayıda ziyaretçi ve öğrenci takip etti.

Kişisel arşivinde yaklaşık 450 tarihi belge bulunduğunu belirten Doç. Dr. Hikmet Atik amatör olarak başladığı koleksiyonunun bir bölümünün aileden geldiğini bir bölümünü de sahaf ve koleksiyonerlerden takip ederek satın aldığını söyledi. Atik “Ecdadımızın maneviyatının sindiği bu belgelerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışıyorum ve tek amacının gelecek nesillerin bu konularda bilinçlenmesidir” dedi.

SERGİDE YOK YOK

Sergi, içerdiği belgelere bakıldığı zaman tam bir sosyal tarih koleksiyonu. 1935 yılına ait bir elektrik faturası ve içeriğinin çok manidar olduğunu belirten Doç. Dr. Hikmet Atik, Ramazan Bayramı’nın başladığının işareti olan hilalin görüldüğünü belirten Osmanlıca telgraf, 1900 yılına ait bir nüfus cüzdanı, üzerinde “Bağdad” yazan damgalı zarf, İlaç tanıtımı, fetva, kağıt beş kuruş, kağıt iki buçuk lira ve Osmanlıca parmak mühürlü arazi satış sözleşmesi gibi belgelerin sergide ilgi gördüğünü belirtti.

sosyal-tarih-(2).jpg

Sergide bulunan 1986 yılına ait Merhum Prof. Dr. M. Esad Coşan Hocaefendiye ait dilekçenin de oldukça ilgi gördüğünü belirten Atik, sergiye gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu da söyledi.

sosyal-tarih-(3).jpg