Belediyeyi protesto için yol ortasına duvar ördü

Belediyeyi protesto için yol ortasına duvar ördü

Iğdır'da belediye ile sorun yaşayan kişi, kendisine ait olduğunu iddia ettiği yola duvar ördü

IĞDIR (AA) - Iğdır'da yaşayan bir kişi, belediyeyle yaşadığı sorunu protesto etmek amacıyla, kendisine ait olduğunu iddia ettiği araziden geçen yola duvar ördü.

İddiaya göre, Cumhuriyet Caddesi'ndeki 239 metrekare arazisinin 193 metrekaresine bina yapan, kalan kısmını ise yolun genişletilmesi için belediyeye devreden Emin Argiş, binasına ruhsat alamadı.

Kaçak yapı inşa ettiği gerekçesiyle yapılan şikayetlerle hakkında dava açılan ve 5 yıl hapisle cezalandırılan Argiş, bunun üzerine belediyeyi protesto amacıyla, kendisine ait olduğunu iddia ettiği yolun ortasına duvar ördü.

Emin Argiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, duvar örülen arazinin kendisine ait olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

"2011 yılında bu yol kısmı olan yeşil alanın 221 metrekaresini belediyeye hibe ettim. Bana çap verildi, resmi yazışmalarımız var. Geri kalan 239 metrekare alan üzerine binamı yapmam gerekiyordu. Ben ise 193 metrekare üzerine binamı yaptım, yol geniş olsun diye geri çekme yaptım. Tüm bunları yapmama rağmen 6 yıllık mahkeme kararları, mülk tespit kararları, mahkemelerin kesinleşmiş kararları varken, sürekli bir bahane üreterek ruhsatım verilmemekte. Yapılması gereken işlemler yapılmıyor, her başvurumda başka bir bahane üretilmekte. Ben de yerimi vermekten vazgeçtim, duvar çektim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :