Belediyenin eğitim duyarlılığı öğrenciyi teşvik ediyor

Belediyenin eğitim duyarlılığı öğrenciyi teşvik ediyor

Sanayi ve turizm alanında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin öncü kentlerinden Gaziantep'in eğitimdeki başarı oranının artırılmasına destek vermeyi amaçlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencileri hediyelerle teşvik ediyor - Belediye Başkanı Tahmazoğlu:"Öğrenciye bi

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - Kentin eğitimdeki başarı seviyesinin yükseltilmesine destek sağlamak isteyen Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi, öğrencilere bilgisayardan bisiklete kadar çeşitli hediyeler dağıtıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin öncü kentlerinden Gaziantep'in, sanayi, ticaret ve turizm alanındaki başarısının eğitim alanında da üst seviyelere çıkılması amacıyla Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalara belediyeler de destek veriyor.

Bu kapsamda çeşitli çalışmalar yapan merkez Şahinbey Belediyesi de başlattığı projeyle ilk, orta ve lise ile dengi okullarda başarılı olan öğrencileri, başarı belgelerini belediye ekiplerine göstermeleri halinde çeşitli hediyelerle ödüllendiriyor.

Proje kapsamında bu yıl bin 300 dizüstü bilgisayar, bin 900 bisiklet, 120 bin spor ayakkabısı, geçen yıl ise 110 bin eşofman ve forma ile 73 bin futbol ve basketbol topu, 78 bin kırtasiye malzemesi hediye eden belediye, desteklerine devam ediyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'in eğitim başarısını arttırmak zorunda olduklarını söyledi.

Kentteki tüm okulların kütüphanelerine kitap yardımında bulunduklarını anlatan Tahmazoğlu, "Kentte 62 okulun bahçesine halı saha yaptık. Bazı öğrencileri umreye götürdük. 4 okul binasını yaparak Milli Eğitime teslim ettik. Belediye olarak öğretmenin, eğitimin ve öğrencinin yanındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destekleyeceğiz." dedi.

Mehmet Tahmazoğlu, kısa bir süre önce bin 300 okul birincisi öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye ettiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Amacımız başarıya hizmet etmek. Üstün başarı belgesi almış tüm öğrencilerimize bilgisayar hediye ediyoruz. Liseye gelen tüm öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Şu ana kadar 54 bin öğrencimizi uçakla Çanakkale'ye götürdük. 100 bin öğrencimize boyama seti hediye edeceğiz. 78 bin öğrenciye ise kırtasiye yardımında bulunduk. 100 bin öğrencimize kumbara dağıttık. Bu sayede öğrenciye bir hedef koyduğun zaman, öğrenci okul birincisi olmak için yarışıyor. Başarıyı teşvik etmek gerekiyor. Her zaman başarılı öğrencileri desteklemeye devam edeceğiz."

- Öğrenciler mutlu

Şahinbey Belediyesinden daha önce bilgisayar verilen hukuk fakültesi mezunu Merve Hasüs ise hediye edilen bilgisayarın kendisini onurlandırdığını dile getirerek, "Okul birincisi olmak güzeldi ama belediyenin böyle bir ödül vermesi beni çok sevindirdi. İnsan gerçekten mutlu oluyor. Hala o bilgisayarı kullanıyorum. O bilgisayar sayesinde derslerime daha fazla çalıştım, sosyal medyayı kullanmamda etkili oldu." ifadesini kullandı.

Geçen yıl yine bilgisayar alan okul birincisi Merve Karakaya ise bilgisayarın okul derslerinde çok etkili olduğunu belirterek, kendisine destek veren Şahinbey Belediyesine teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :