"Belediyeler için AB Fonları Toplantısı"

"Belediyeler için AB Fonları Toplantısı"

Yerel yönetimlerin AB fonlarından daha verimli bir şekilde yararlanabilmelerinin hedeflendiği "Belediyeler için AB Fonları Toplantısı" Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yarın düzenlenecek

ANKARA (AA) - Yerel yönetimlerin Avrupa Birliği (AB) fonlarından daha verimli bir şekilde yararlanabilmelerinin hedeflendiği "Belediyeler için AB Fonları Toplantısı", Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yarın yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 35 ülkeden yerel yönetimlerin yer aldığı Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) tarafından organize edilen toplantıda, AB fonlarına erişimin artırılmasına yönelik yürütülebilecek çalışmalar ve başarılı proje tekliflerinin hazırlanması gibi konular uzmanlarca masaya yatırılacak.

Avrupa Komisyonu, AB Bakanlığı ve AER'den konuşmacıların da yer alacağı toplantıda, Türkiye'de yürütülmüş üç başarılı proje örneğine de yer verilecek.

Yerel yönetimlerin AB fonlarından daha verimli bir şekilde yararlanabilmeleri için önem taşıyan toplantıya, büyükşehir belediyeleri ve il özel idarelerinden üst düzey yetkililer ve uzmanlar da katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :