Belediyeler darbe girişimine karşı seferber oldu

Belediyeler darbe girişimine karşı seferber oldu

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında başkentteki belediyeler, halkın direnişine destek olmak amacıyla seferber oldu- Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar:- "İlçe sınırları içindeki tüm reklam panoları ve dijital ekranlarda 'Darbenin her türlüsünü reddediyoruz'

ANKARA(AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında başkentteki belediyeler, halkın direnişine destek olmak amacıyla seferber oldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün darbe girişimini millet adına büyük bir endişe ile izlediğini belirterek demokrasiye, Cumhuriyete ve ülkenin tüm kazanımlarına yönelik darbenin her türlüsüne karşı çıkılması gerektiğini ifade etti.

Darbe teşebbüsünün kesinleştiği ilk saatlerde sosyal medya üzerinden halka mesajlar verdiğini aktaran Yaşar, bürokratlarına başta Ankara Valiliği ve kaymakamlıklar olmak üzere tüm kurumlara yardım edilmesi için talimat verdiğini söyledi.

- Şehit ailelerine yardım

Başkan Yaşar, darbe girişimi sırasında şehit olan polis ve sivil vatandaşların ailelerinin de acısına ortak olduklarını, şehit evlerinin önünde çadırlar kurarak taziye için gelenlerin ihtiyaçlarının karşılandığını ve ailelere tek tek ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.

Vahim olayın hemen ardından, Yenimahalle sınırları içindeki tüm reklam panoları ve dijital ekranlarda “Darbenin her türlüsünü reddediyoruz. Ülkemiz için tek yol demokrasidir. Tüm vatandaşlarımızı sağduyuyla demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya, birlik ve beraberliğimizi hep birlikte korumaya davet ediyorum" mesajı yayınladıklarını kaydeden Yaşar, belediye meclisinin de darbeye karşı ortak deklarasyon yayınladığını kaydetti.
- Pursaklar Belediyesinin tırları kritik noktaları tuttu
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de, FETÖ'nün darbe girişiminde belediye olarak önemli mücadele verdiklerini belirtti.
Darbe girişimi akşamında, arkadaşları ile voleybol oynarken askeri hareketliliğin olduğunu ve Ankara semalarında F-16’ların alçak uçuş yaptığı şeklinde mesajlar aldığını belirten Çetin, hemen maçı yarıda bırakıp arkadaşlarına "Herkes eve gitsin, hazırlık yapsın ve gelsin" talimatını verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halkımızı sokaklara davet ediyoruz" çağrısı üzerine Pursaklar halkı ile birlikte sokaklara çıktıklarını kaydeden Çetin, belediye ekiplerinin darbe girişimi gecesi çalışmalarını şu şekilde anlattı:
"Darbe gecesi bir taraftan da Fen İşleri Müdürlüğümüzdeki iş makinelerimizi, kamyonlarımızı, tırlarımızı protokol yolunun kritik noktalarına konuşlandırdık. İlçenin her bir sokağını, caddesini gezdik. Ara ara belediye binamıza uğrayıp televizyonlardan gelişmeleri takip ettik. Hemşehrilerimizle birlikte havalimanına yürüdük. Meydanlara akın ettik. Sabaha kadar alanlarda olduk. Korkmadık, çünkü bizler inanmış insanlarız. Bir an bile tereddüt etmeden 'Bu kutlu davada Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanındayız' dedik."
Çetin, FETÖ'nün darbe girişiminin amacına ulaşamadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"15 Temmuz’a baktığımızda vatan hainlerinin, cuntacıların, askerimizin şerefli üniformasına bürünmüş teröristlerin gözü dönmüşlüğünü görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara akın eden milletimiz bu darbe girişimini püskürtüp, darbecilere gereken cevabı vermiştir. Darbe girişimi başarıya ulaşamamıştır. Allah muhafaza böyle bir girişimin başarıya ulaşması durumunda Türkiye paramparça olacak, Suriye, Mısır gibi çatışmalar, iç savaşlar, bütün farklılıkların karşıt hale geldiği bir kaosa sürüklenecekti. Böyle bir tablo ise sadece Türkiye’nin değil İslam dünyasının da umudunu yok edecekti."
- Mamak Belediyesi, kışlanın önünde barikat

Mamak Belediyesi Başkanı Mesut Akgül ise, AK Parti Mamak ilçe binası güzergahında seyir halindeki 4 tankı, binlerce vatandaşla birlikte durdurduklarını ifade etti.

Hemen tankların üzerine çıktıklarını, önlerini kapattıklarını, kişisel araçlarını gidiş ve dönüş güzergahlarına koyarak tankların etrafını sardıklarını dile getiren Akgül, "O anlarda darbeci bir komutan tankın içerisinden çıkarak etrafa rastgele ateş açtı. Aramızdan bir arkadaşımız açılan ateş sonucu yaralandı, bir arkadaşımız ise kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren arkadaşımızı hemen hastaneye göndermemize rağmen maalesef kaybettik. Yaralanan arkadaşımızı ise olaydan bir gün sonra kaybettik." ifadesini kullandı.

- "Kışlanın önünde 'demokrasi barikatı' oluşturduk"

Mamak’ta Türkiye’nin en büyük kışlalarından biri olan 4. Kolordu Komutanlığı, 28. Mekanize Tugayı Eşref Akıncı Kışlası'nın yer aldığına işaret eden Akgül, şöyle devam etti:

"Bizler ilçe binasının önüne geçerken iş makinelerimizi kışlanın önüne yığarak adeta demokrasi barikatı oluşturduk. Çünkü aldığımız bir duyuma göre kışladan çok sayıda tank ve zırhlı araç çıkışı olacaktı. İş makinelerini kışlanın önüne sevk ederken bir taraftan da vatandaşlarımıza bu kritik noktalarda toplanmaları için duyurular yaptık. Mamaklılar hem ilçe binası önünde hem de kışla önünde canlarını mallarını hiçe sayarak toplandı ve darbeye müsaade etmedi."

- Keçiören Belediyesi 150 iş makineleriyle Külliye'de

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Keçiörenlilerin gösterdikleri direnişi anlattı.

Ak, FETÖ'nün teşebbüs ettiği darbe kalkışmasına Keçiören'in bir bütün olarak karşı koyduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından darbe kalkışmasına karşı harekete geçtik. İlçe teşkilatımız, belediye personelimiz ve vatandaşlarımızla bu alçak girişimi durdurmak için seferberlik ruhuyla yola çıktık." ifadelerini kullandı.

Belediyeye ait 150'ye yakın iş makinesi, kamyon ve araçlarla sıkıntı yaşanan Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne doğru harekete geçtiklerini belirten Ak, "Biz vardığımızda darbeciler emniyetin içine girmişlerdi. Yolu kapatarak çıkmalarını engelledik. Halkın kalabalığı içerideki polislere büyük moral oldu ve darbeciler kaçamadı. Polisler olaya hakim olduktan sonra Beştepe Külliyesi'nde çatışma olduğu haberi üzerine tüm vatandaşlarımız ve iş makinelerimizle Külliyeye hareket ettik." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :