Belediyeden Muhtarlar Gününe Özel Program

Belediyeden Muhtarlar Gününe Özel Program

Ereğli Belediyesi 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bir program düzenledi.

Kültür Merkezi Bolkar Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı Abdülkadir Düzen ve Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Şehitler ve Gaziler Dernek Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Kurum Müdürleri, Oda ve Birlik Başkanları, STK Temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

belediye’den-muhtarlar-gunune--(1).jpg

DİKMEN’DEN TEŞEKKÜR

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Mustafa Dikmen: “Yerel demokrasimizin en eski unsurlarından olan muhtarlık müessesesi 1829 yılından bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Muhtarlar kurumlar ve vatandaşlar arasında köprü vazifesi görür. Böyle önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar, bu programı düzenleyen Sayın Belediye Başkanımıza Müdürlüğümüz ve Muhtarlarımız adına teşekkür ederim” dedi.

KARACA: MUHTARLAR MİLLETİ TEMSİL EDER

Daha sonra kürsüye gelen Muhtarlar Dernek Başkanı Memduh Karaca: “Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık hem mutlulukta hem de hüzün de halkın her zaman yanında ve hizmetindedir. Hem milleti hem de devleti temsil eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik eder, bu programı düzenleyen Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e teşekkür ederim” dedi.

ÖZGÜVEN: MUHTARLARLA GURUR DUYUYORUZ

Programa iştiraklerinden duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Bu anlamlı günde sizlerle olduğumuz için çok mutluyuz. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Geçmiş dönemlerde bulunduğum görevlerden dolayı muhtarlarımızla teşrik-i mesaimiz yaklaşık 33 yıldır devam ediyor. Belediye Başkanlığımızın yanında bir Ziraat Yüksek Mühendisi olarak muhtarlarımızı bir çınarın kılcal köklerine benzetiyorum. Eğer kılcal kökler olmazsa, o ana gövdeyi beslemezse koca çınar devrilir. Dolayısıyla bizim idari yönetim anlayışımızda en küçük birim olan mahallelerimizin seçilmiş bir temsilcileri olarak muhtarlarımız birçok konuda kamu kurum ve kuruluşlarla vatandaşlarımız arasında koordinasyonu sağlayan kişilerdir. Belediye hizmetlerimizde bizlere en önemli desteği veren muhtarlarımızla her zaman istişare halindeyiz. Bundan sonraki süreçte de muhtarlarımız bizim en yakın mesai arkadaşlarımız olacaklar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ: HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Ardından kürsüye gelen Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi ise: “Bugün sadece muhtarlarımızın hatırlandığı değil, öneminin de vurgulandığı bir gündür. Halkımızla kurumlarımız arasında köprü rolü oynayan muhtarlarımızın demokrasimizde çok önemli bir yeri vardır. Kaymakamlığımız bünyesinde muhtarlarımıza her zaman destek olmaya hazırız. Bugün de bu güzel programda olmaktan dolayı gurur duydum ve mutlu oldum. Belediye Başkanımıza bu anlamlı program için teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, başarılı çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.  Program muhtarlara hediye takdimiyle sona erdi.