Belediye kendi yaptığı iskeleyi kaçak diye yıktı

Belediye kendi yaptığı iskeleyi kaçak diye yıktı

Marmaris Belediyesi, yaptırdığı ancak izin alamadığı iskeleyi yıkmak zorunda kaldı

MUĞLA (AA) - Marmaris'te belediye, kendi yaptığı ancak izin alamadığı için kaçak duruma düşen iskeleyi yıktı.

Marmaris Belediyesi tarafından bu yılın ocak ayında Türkmenistan Parkı'nda deniz kenarına çay bahçesi yapıldı. Bu çalışma kapsamında 50 metrekare genişliğinde bir de iskele inşa edildi. 

Bazı vatandaşların iskelenin yasal olmadığı yönündeki başvuruları üzerine inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, şikayetleri yerinde bularak tutanak tutup iskelenin yıkılmasını istedi.

Belediyenin "Ahşap İskele Yönetmeliği"ne göre yaptığı başvurunun kabul edilmemesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kaymakamlık kanalıyla gönderdiği tebligatla yıkımın gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi. 

Bunun üzerine belediye işçileri, önce iskelenin tahtalarını söktü, daha sonra demir kısımlarını kaynak makinesiyle keserek yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Yıkıma, aralarında Marmaris Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı, belediye meclis üyeleri ve çoğunluğunu CHP üyelerinin oluşturduğu bir grup tepki gösterdi. Gruptakiler, alkışla iskeleye izin verilmemesini protesto etti. 

Grup adına basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay, belediye tarafından yıllar süren uğraşlar sonunda yapım için izin alınan çay bahçesinde vatandaşların hem ekonomik hem de keyif alarak çay içmesinin amaçlandığını söyledi. 

Bazı kişilerin ilk yapıldığı günden beri çay bahçesiyle ilgili şikayetlerde bulunarak yetkilileri ve belediye yönetimini zor durumda bırakmaya çalıştığını iddia eden Oktay, "Bu çay bahçesinin halkın hizmetine girmesinde katkısı olan çok değerli devlet bürokratları üzerinde oluşturulan baskılar bizi rahatsız ediyor. Bu bürokratlara yapılanı, bir zulüm olarak görüyoruz" dedi. 

Bu arada yıkım gerçekleşirken çay bahçesinde vatandaşların çay içmeye devam ettiği gözlendi. 

Kaynak:Haber Kaynağı