Belediye hizmetlerini "Kent Timi" ile denetleyecek

Belediye hizmetlerini "Kent Timi" ile denetleyecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerin denetimini yapacak "Kent Timi" ile "Beyaz Masa Mobil" uygulamasını hayata geçirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, sunulan hizmetleri "müfettiş" gibi denetleyecek "Kent Timi" ile şehir için söylenecek sözü olanların sesine kulak verecek "Beyaz Masa Mobil" uygulaması başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, planlı, estetik ve fonksiyonel gelişim vizyonları doğrultusunda, daha huzurlu ve mutlu bir Kayseri için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların herhangi bir konudaki taleplerini daha hızlı almak ve sonuçlandırmak için yeni hizmet birimlerini hayata geçirdiklerini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Kayseri olarak hep ilkleri yaptık. Bugün burada tanıtımını yapacağımız uygulama da yine Türkiye'de bir ilk olacak. Artık Beyaz Masa ayağınıza geliyor. İçerisinde sosyal hizmetler ve halkla ilişkiler uzmanı iki arkadaşımız görev yapacak. Şehrin insan yoğunluğu olan bölgelerinde, her gün bir başka yerde talepleri dinleyecek. Bu sayede şehir için söylenecek sözü olan herkesin sesine daha yakından kulak vereceğiz. Bugün ikinci bir uygulama daha yapıyoruz, bu da Kent Timi uygulamamız. Bu uygulamamız da Türkiye'de bir ilk. Kısa sürede pratik çözümler sunmak için uygulanan bir çalışma. Kent Timi bir yandan bize ulaşan taleplerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol edecek, diğer taraftan da adeta bizim bir müfettişimiz gibi kentin her tarafını gezerek eksiklikleri tespit edecek, iş emri açacak, ilgili birime bildirecek, uygulanıp uygulanmadığını da rapor edecek. Biz de hangi birimimizin işini zamanında yaptığını bileceğiz. İşini iyi yapamayan bir birim varsa onların da kulağını çekeceğiz."

Çelik, her iki hizmetlerinin de daha uygulamaya geçmeden takdir toplamaya başladığını, farklı illerden belediyelerin proje hakkında bilgiler aldıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Başkan Çelik, bir karavanda oluşturulan "Beyaz Masa Mobil"de vatandaşların sorunlarını dinledi ve Kent Timi'nin araçlarını inceledi.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :