"Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı"

"Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı"

Birlik Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Keleş: - "Belediye başkanları biraz gariptir. Halk, belediye başkanını seçinceye kadar canını dişine takar sonra da onu dövmek için canını dişine takar"

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, 44 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen "Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı" başladı.

Hilton Garden Inn Otel'de, Erzincan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 44 belediye başkanının katıldığı toplantının açılışında konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 23 ile yönelik teşvik paketinin önemine işaret etti. Bu teşvik paketinin bölgeye katkısı olacağını dile getiren Arslantaş, şöyle devam etti:

"Biz de Erzincan, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt ile bir bölgeyiz. Diğer illerden farkımız ve tercih edilebilir sebebimiz şu, diğer 19 ilimiz gibi terörle anılan bir geçmişimiz yok. İnsanlar, yatırımcılar kurumsal ve maddi birikimlerini buraya taşırken endişe duymadan gelecekler. Gelince burada ne bulacaklar, yatırım ve kalkınma bankasının teşviğini bulacaklar. Organize Sanayi Bölgesi'nde ücretsiz arsa bulacaklar, bunları karşılıksız vereceğiz. Kurulacak fabrikalar için yatırım ve kalkınma bankası yatırımcıları destekleyecek. Eğer yatırımcı kendisi yaparsa fabrikasını alım garantisi verilecek."

- "Belediye başkanları arasında tecrübe paylaşımını gerçekleştirmek lazım"

Belediye Başkanları Birliği Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de birliğin ciddi bir ihtiyaçtan yola çıkarak kurulduğunu söyledi. Belediye başkanlığının zor olduğunu ifade eden Keleş, şunları söyledi:

"Belediye başkanları biraz gariptir. Halk, belediye başkanını seçinceye kadar canını dişine takar, sonra da onu dövmek için canını dişine takar. Onun için belediye başkanı olarak bulunduğum Düzce'de en erken ben kalkıp en geç ben yatmaya gayret ediyorum. Belediye başkanlarımıza sahip çıkılması lazım. O anlamda belediye başkanlarımızı birazcık ön plana çıkarmak lazım. İkincisi de belediye başkanlarımızın kendi arasındaki tecrübe paylaşımını gerçekleştirmek lazım, yapmak lazım. İki belediye var, yan yana ne yaptıklarından haberleri yok."

Birliğin herhangi bir siyasi parti odaklı olmadığını aktaran Keleş, birliğin tüm siyasi parti temsilcisi belediye başkanlarını bir arada bulundurması sebebiyle önemli olduğunu söyledi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise FETÖ'nün darbe girişimine değinerek "Ülkemiz gerçekten çok ciddi süreçten geçiyor. Bu süreci çok iyi değerlendirmek lazım. Bu süreçte birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan, içimizde yetişmiş hainlerin çok kısa zamanda cezalandırılıp ülkemizin yolunun açılması gerekiyor." dedi.

Katılımcılar yarın sona erecek toplantı sonrası kent gezisi yapacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :