Belediye Başkanından Kaymakama Bürokrasi Tepkisi

Belediye Başkanından Kaymakama Bürokrasi Tepkisi

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında belediyenin görüş ve önerilerini dikkate almayan Kaymakam Ömer Lütfi Yaran'a tepki göstererek kutlamaları halkın arasında izledi

 

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kutlamalarında belediyenin görüş ve önerilerini dikkate almadığı gerekçesiyle Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’a tepki göstererek, kutlamaları protokolden değil halkın arasına takip etti.

whatsapp-image-2017-04-23-at-10.34.29-am.jpeg

Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Ereğli Belediyesi ile Ereğli Kaymakamlığı arasındaki görüş farklılığı törenlere yansıdı. Ereğli’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı Ereğli Kaymakamlığı’nın onayıyla aralarında Ereğli Belediyesi’nin de olduğu ilgili kurumlara gönderildi.

whatsapp-image-2017-04-23-at-10.34.30-am.jpeg

BAŞKAN ÖZGÜVEN KENDİ ÖNERİLERİNİN DE DİKKATE ALINMASINI İSTEDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın daha güzel kurtlanması için belediye olarak hazırlık yapan Ereğli Belediyesi’nde Başkan Özkan Özgüven, kaymakamlığa, kutlama programında kendi görüş ve önerilerinin de dikkat alınmasını isteyen bir yazı gönderdi. Yazıda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünü idrak edeceğimiz 23 Nisan günü ilelebet milli tarihimizin en parlak sayfalarından biri olarak anılacaktır. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İşte bu nedenle 23 Nisan’ın aynı zamanda Çocuk olarak kutlanması da son derece önemlidir. Çocuklarımız için armağan edilen ve ilçemizde yapılacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programının daha güzel geçmesi için belediye başkanı ve belediye başkanlığı olarak görüş ve önerilerimiz olabileceğini dikkate alınarak programın yapılan toplantıdan sonra imzaya açılmasının uygun olacağı kanaatimizi bilgilerinize arz ederim” denildi.

eregli-belediyesi-(1).jpg

KAYMAKAMLIK PROGRAMI AYNEN GERİ GÖNDERDİ

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in bu talebini dikkate almayan Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, daha önce belirlenen programı bir kez daha belediyeye gönderdi. Bunun üzerine Başkan Özgüven kaymakamlığa, gönderdikleri yazı dikkate alınmadığından belediye olarak sadece program çerçevesinde kutlamalarda yer alacaklarını belirten bir yazı cevap verdi.

BAŞKAN ÖZGÜVEN HALKIN ARASINDA OTURDU

23 Nisan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yaşananlara tepki olarak protokoldeki yerini terk ederek vatandaşların arasına oturdu ve programı orada takip etti.

TEPKİMİZİ GÖSTERDİK

Burada bir açıklama yapan Başkan Özgüven, belediye olarak bazı önerilerinin olabileceğini kaymakamlığa yazılı olarak iletmelerine rağmen bunun dikkate alınmadığını belirterek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çok özel bir gün ve özel bir bayramdır. Bu anlamda Türkiye’de yıllardan beri kutlanmaya devam ediyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ve TBMM’nin  himayesinde kutlanmaya devam ediyor. Biz de Ereğli’de bu bayramın en iyi şekilde kutlanması için Kaymakamlık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Ereğli Belediyesi olarak bazı öneriler olabileceğini yazılı olarak iletmemize rağmen, bu taleplerimiz dikkate alınmamasına bir tepki olarak bende protokoldeki yerimden kalkarak çocuklarımızın arasına girerek 23 Nisan Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi. M. Mustafa Özdemir- Memleket