Belediye başkanına oğlak sürprizi

Belediye başkanına oğlak sürprizi

Malkara Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Toluca, keçi ve oğlak eti tüketimine dikkati çekmek amacıyla Belediye Başkanlığı makamına oğlak bıraktı- Toluca: - "Hıdrellez Şenlikleri denilince akla oğlak eti geliyordu ama bu köreldi. Şimdi yeniden

TEKİRDAĞ (AA ) - Tekirdağ Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından keçi ve oğlak etinin tüketimine dikkati çekmek için Malkara Belediyesi başkanlık makamına oğlak bırakıldı.

Birlik başkanı Cemalettin Toluca, yönetim kurulu üyeleriyle Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'u ziyaret etti. Ziyarette Toluca, kutu içerisinde getirdikleri oğlağı bir anda makam odasına saldı.

Belediye Başkanı Yurdakul, odasında bir anda oğlağı görünce şaşırırken, bunun ilk başta bir eylem sandı.

Hayvanın, keçi ve oğlak eti tüketimine dikkati çekmek için kendisine hediye edildiğini öğrenen Yurdakul, "Hediye içinde teşekkür ediyorum. Kaybolan değerlerimiz adına bizler tüm üretici birliklerimizle hareket ediyoruz. Her zaman onların yanındayız. Umuyorum ki Malkara ve diğer yerlerdeki küçükbaş hayvan üreticileri adına bu tip etkinlikler geçmişe yönelik kaybolmaması adına dikkati çekici. Birliğin gerçekleştireceği Kozyörük Mahallesi'ndeki Hıdrellez Şenlikleri'nde de birlikte olacağız." dedi.

Toluca ise tamamen organik yemlerle beslenen keçilerin etlerinin diğer etlerden daha lezzetli olduğunu ifade ederek, oğlak etinin de her yıl yapılan Hıdrellez Şenlikleri'nde daha fazla tüketilmesini sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Hıdrellez Şenlikleri'nin ilçede ve Trakya Bölgesi'nde büyük coşkuyla kutlanacağını hatırlatan Toluca, "Biz de birlik olarak üreticilerimiz tarafından yetiştirilen süt oğlaklarının tüketilmesini istiyoruz. Daha önce Hıdrellez Şenlikleri denilince insanların aklına oğlak eti geliyordu ama bu köreldi. Şimdi yeniden canlanmasını, üreticilerimizin elindeki hayvanların tüketilmesini, insanların da bu lezzetli etten yemesini, faydalanmasını istiyoruz. Süt oğlağın tadı daha farklıdır. Ben herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yurdakul'a Tekirdağ ilçelerinin 11 belediye başkanı adına teslim edilen keçi yavrusu Belediye Veterinerliğine gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :