Belediye acılı aileleri yalnız bırakmıyor

Belediye acılı aileleri yalnız bırakmıyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, taziyeevlerine sıcak yemek göndererek acılı ailelere destek veriyor- Belediye, başka şehirlerde vefat edenlerin cenazesinin taşınması ve mezar yaptırma konusunda da vatandaşlara hizmet sunacak

BATMAN (AA) - SELMAN TÜR - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, yakınları vefat eden vatandaşların acılarını paylaşmak için taziyeevlerine yemek gönderiyor.

Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un talimatıyla ekipler, vatandaşın yıllardır hasret kaldığı kaliteli hizmete kavuşması için yoğun çaba sarf ediyor.

Kentte temizlik, asfalt, yeşil alan, içme suyu, kanalizasyon ve yol yapımında kısa sürede önemli mesafe katedilirken, sosyal belediyecilik kapsamında da toplumun her kesimine destek sunuluyor.

Belediye, taziyeevlerine yemek göndererek, acılı ailelere destek veriyor. Başka şehirlerde vefat edenlerin cenazelerinin taşınması ve mezar yaptırma konusunda da vatandaşlara hizmet sunulması planlanıyor.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taziye kültürünün önemine işaret etti.

Bölgedeki taziyeevlerinde insanların bir araya gelip acıları paylaştığını dile getiren Aksoy, paylaşıldıkça acıların azaldığını, sevinçlerin çoğaldığını söyledi. Aksoy, şöyle devam etti:

"Burada böyle bir kültür var. Bu sosyal realiteyi görmezlikten gelemezdik. İnsanlara, hemşehrilerimize acılarını paylaştığımızı göstermek amacıyla böyle bir uygulama başlattık. Yoksul ya da zengin, kişilerin ekonomik durumlarına bakmaksızın, tüm vatandaşlarımızla gönül birliği içinde olduğumuzu göstermek için bütün taziyelerde, onlara ikram mahiyetinde ilk gün yemek gönderiyoruz. Burada taziyeler 3-4 gün sürüyor. Ailelerin ekonomik durumu zayıfsa o kadar insana yemek ikram etmek onlara külfet haline gelebilir. Bu nedenle sosyal işler kapsamında, onların yemeklerini taziye boyunca karşılıyoruz."

Ekonomik nedenlerle yakınlarının mezarlarını yaptıramayan vatandaşlara da destek verme kararı aldıklarını kaydeden Aksoy, bu uygulamayla vatandaşların acılarını paylaşmanın yanında mezarlıklara belli bir düzen getirileceğini bildirdi.

Batman nüfusuna kayıtlı olup başka şehirlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da her türlü destekte bulunacaklarını anlatan Aksoy, "Türkiye'nin neresine gidecekse veya Türkiye'nin neresinden gelecekse, ikisi yeni, modern ve kapsamlı toplam 6 cenaze aracıyla bu hizmeti vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yakını vefat eden Eyüp Yıldız ise taziyelerinde belediye ekiplerinin 3 gün boyunca yemek ihtiyacını karşıladığını belirterek, bu hizmet için yetkililere teşekkür etti.

Uygulamadan yararlanan Selman Gün de taziyelerin bölgede önemli olduğunu ancak yakınını kaybedenlere külfet getirdiğini, belediyenin bu uygulamayla ailelerin yükünü önemli ölçüde azalttığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :