Belçikalı sanatçının viyolonseli Hatay'dan

Belçikalı sanatçının viyolonseli Hatay'dan

Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille'den viyolonsel üretimi için sipariş alan İskenderun ilçesindeki marangoz İsmail Kaya, hummalı bir çalışma yapıyor- Kaya: - "Ürettiğim viyolonselin sanatçı tarafından Japonya'da klasik müzik konserinde kullanılacak olma

HATAY (AA) - Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille'den viyolonsel üretimi için sipariş alan Hatay'ın İskenderun ilçesindeki marangoz İsmail Kaya, sanatçının gelecek ay Japonya'da vereceği konserde de kullanacağı müzik aletinin yapımı için yoğun şekilde çalışıyor.

Kaya, sanayi sitesindeki atölyesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deletaille'nin kendisiyle İskenderun'daki bir öğrencisi aracılığıyla iletişime geçerek 3 Şubat'ta Japonya'da vereceği klasik müzik konseri için viyolonsel siparişi verdiğini söyledi.

Siparişi kabul ederek çalışmaya başladığını ifade eden Kaya, viyolonseli akça ve ladin ağaçlarını kullanarak hazırladığını belirtti.

Viyolonselin alt tablosu, yanları ve sapının akça ağacından, ön tablosunun da ladin ağacından oluştuğunu anlatan Kaya, "Enstrüman üzerinde hummalı bir şekilde çalışıyorum. Büyük bölümünü tamamladım. Kısa süre içinde tamamen hazır hale getirmeyi amaçlıyorum. Ürettiğim viyolonselin sanatçı tarafından Japonya'da klasik müzik konserinde kullanılacak olması gurur verici." dedi.

Kaya, viyolonselin, sanatçının 11 Ocak 2018'de ilçedeki Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında vereceği dinleti sonrası kendisine teslim edileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :