Belçika Başbakanı Michel’den Salvini ile Orban ittifakına kınama

Belçika Başbakanı Michel’den Salvini ile Orban ittifakına kınama

AB Gayriresmi Devlet Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Avusturya'nın Sazlburg şehrinde giden Belçika Başbakanı Charles Michel, İtalya'nın aşırı...

AB Gayriresmi Devlet Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Avusturya'nın Sazlburg şehrinde giden Belçika Başbakanı Charles Michel, İtalya'nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban yakınlaşmasını şiddetle kınadığını söyledi.

Belçika Başbakanı Charles Michel, AB Gayriresmi Devlet Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Avusturya'nın Salzburg şehrinde dün gece mevkidaşlarıyla birlikte akşam yemeğine katıldı. Yemekte açıklamalarda bulunan Michel, "Eğer bazı Avrupa ülkeleri, mülteci ve sığınmacıların kabulü konusunda herhangi bir dayanışma biçimine karşı çıkmaya devam ederlerse, Schengen bölgesi ve serbest dolaşım tehlikeye girecektir" diyerek uyarıda bulundu. Başbakan Michel, dayanışmayı reddetmenin nihai olarak Schengen bölgesini tehdit ettiğini vurguladı.

"Pazar yerinde değiliz. Burada insanlar hakkında konuşuyoruz, halı ya da herhangi bir ürünler hakkında değil" diyen Başbakan Michel, İtalya'nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban yakınlaşmasını şiddetle kınadığını dile getirdi.

Başbakan Michel, göçmen politikası konusunda ittifak kurmak isteyen Salvini ve Orban yakınlaşmasını iki yüzlülük olarak nitelendirdi. Salvini ve Orban'ın göç dosyasını malzeme etme ve çözmeme konusunda hemfikir olmaya karar verdiklerini söyleyerek, "Salvini dayanışma talep etmeye devam etmektedir, fakat Orban her zaman bu dayanışmayı reddeden tek kişidir" dedi.

Vişegrad Grubu'nu oluşturan Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya gibi ülkelerin Avrupa kıtasına ayak basan göçmenlerin kabulüne karşı çıkmalarının diğer AB ülkeleri tarafından hoş karşılanmadığı yönünde görüşlerin belirtildiği yemekte, göçmenlerin kabulünde dayanışma içinde kalmak istemeyen ülkelerin maddi katkı sağlamaları yönünde fikir beyan edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı