Bekir Duvarcı yeniden Başkan

Bekir Duvarcı yeniden Başkan

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Olağan Genel Kurulu’nda Bekir Duvarcı yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanlığına Bekir Duvarcı yeniden seçildi. KONESOB Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü Bera Otel’de yapıldı. Seçimlerde 2 aday; mevcut başkan Bekir Duvarcı’yla Konya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Can, başkanlık için yarıştı.

Duvarcı: ‘Esnafla kimse ilgilenmiyor’
Genel Kurul’da ilk olarak söz alan Bekir Duvarcı, iktidar ve muhalefet partilerinin esnafların sıkıntısıyla ilgilenmediklerini savundu. 3562 sayılı yasa sonucu 4 milyon olan esnaf sayısının 2 milyona düştüğünü dile getiren Duvarcı, “Bu iki milyon esnafla ilgili sıkıntılar da odalara yansıdı. Esnaf yanlarında çalışan eleman sayısını azalttı. Türkiye büyük bir sıkıntı yaşıyor. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı 80 bin sicilli esnaf var. 80 bin esnafı eşi ve çocuklarının da olduğunu düşünerek 4 ile çarparsak 320 bin insan yapar. 320 bin kişi Konya'daki nüfusun 4'te birini temsil ediyor. Esnafın sıkıntı ve sorunlarına iktidar veya muhalefet ciddi bir şekilde eğilmiyor. Bizim üzerimizdeki sıkıntılar, vergiler kaldırılsın. Vergilerin altından kalkamaz olduk” dedi.

Can: ‘Duvarcı siyaset yapıyor’
Genel Kurulda konuşan diğer başkan adayı Kemal Can ise Duvarcı’nın siyaset yaptığını savunarak,“Bizim işimiz 28 Şubat peşkeşi çekmek değil, esnafın sorunlarını çözmektir. Bekir Duvarcı sürekli şikayetlerde bulunuyor. Burası şikayet mercii değil hizmet merciidir. Siz şikayet değil çözüm üretmek için buradasınız. Bugün esnafın sorunları varsa bunda sizin de katkınız var. Birlik iyi yönetilmedi, Sanayi Odası Başkanı Üzülmez az önce burada TOBB’un haklarını savundu. Kendisi TOBB başkan yardımcısıdır kendi haklarını savundu. Benim sorum şu siz yasa değişikliği yapılırken esnafın hakkını neden savunamadınız” dedi.

Duvarcı, 476 oyla yeniden başkan
Genel Kurulda Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, CHP Milletvekili Atilla Kart ve AK Parti Milletvekili Orhan Erdem de söz alarak delegelere hitap etti. Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. 612 delegenin oy kullandığı ve 28 oyun geçersiz sayıldığı seçimler sonucunda 476 oy alan Bekir Duvarcı başkanlığa yeniden seçilirken, diğer aday Kemal Can, 108 oy aldı. Seçimler sonrası güven tazeleyen Duvarcı, çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek, kendisini destekleyen delegelere teşekkür etti.

Yeni KONESOB yönetimi
Seçimler sonucu KONESOB yönetimi şu isimlerden oluştu: Bekir Duvarcı (Başkan), Hasan Uzman, Hüseyin Menekşe, Yaşar Yıldırır, Osman Alp, A. Osman Karamercan, Ahmet Ayaz, Osman Erdoğan, Ahmet Çal (Yönetim Kurulu), Cumhur Yaman, Vedat Honça, K.Yüksel Eskici, İsmail Karataş, A. Zafer Çağlak (Denetim Kurulu), Niyazi Yavuzer, Muharrem Karabacak, Levent Emir, Süleyman Satılmış, Faruk Aydın (Disiplin Kurulu)