Behçet Necatigil, doğumunun 100. yılında anılacak

Behçet Necatigil, doğumunun 100. yılında anılacak

Anma etkinliğinde, Necatigil'in "Uzak Yol Kaptanı" ile "Gaz ve Kediciler" oyunları; Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek gibi ünlü tiyatrocular tarafından seslendirilecek

İSTANBUL (AA) - Şair ve oyun yazarı Behçet Necatigil, doğumunun 100. yılında İş Sanat tarafından düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İş Sanat Sahnesi'nde gerçekleşecek "Şimdi Uzak Yakın…" başlıklı müzikli dinleti, 12 Aralık'ta sahnelenecek.

Etkinlikte yazar ve şair Atilla Birkiye'nin düzenlediği, tiyatro yönetmeni ve oyuncusu Mehmet Birkiye'nin ise sahneye uyguladığı dinletide, Necatigil'in "Uzak Yol Kaptanı" ile "Gaz ve Kediciler" oyunları seslendirilecek.

Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek gibi ünlü tiyatrocuların seslendireceği hikayeler, oyunların kendi gerçekliğini yansıtan dekor, müzik ve efektlerle izlenime sunulacak.

Edebiyat ile müziğin bir araya geldiği müzikli dinletide, Serdar Yalçın'ın bestelediği eserleri, kemanda Seda Subaşı, klarnette ise Gürhan Eteke yorumlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :