Bedensel engelli okçular Rio'ya hazırlanıyor

Bedensel engelli okçular Rio'ya hazırlanıyor

Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Üstün:"Londra'da müthiş bir kota almıştık. Aynı başarıyı Rio'da da tekrarlamak istiyoruz"

ANKARA (AA) - Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota veren Dünya Şampiyonası öncesi Ankara'da kampa girdi.

İklim şartlarının uygun olması nedeniyle Ankara'da kamp yapan bedensel engelli okçular, 23-30 Ağustos tarihlerinde Almanya'nın Donaueschingen kentinde gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Nejat Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'nı kota müsabakası olduğu için çok önemsediklerini vurguladı.

Federasyon seçimi nedeniyle çalışmalara geç başladıklarına dikkati çeken Üstün, "İlk kampımızı mayıs ayında yaptık. Burada sporcularımızın son durumunu gördük. Daha sonra ise Ankara'ya geldik. Hava şartları oldukça uygun. Kampımızda 10 sporcu var. Burada kadroyu elit sporcu düzeyine indirdik. 4 antrenörümüzle beraber çok güzel ortamda bu işi götürüyoruz" diye konuştu.

Üstün, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi 11 milli okçunun temsil ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Londra'da müthiş bir kota almıştık. Üçüncülük olimpiyat madalyamız olmuştu. Aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Rio için 12 kota alma hakkımız var. Geri kalan 2 kotamızı da daha sonra kullanacağız. Bayan sporcu konusunda eksiğimiz var. Bir sporcumuz ameliyat odu, onun iyileşmesini bekliyoruz. 2016'da kota telafi yarışmaları var. İnşallah, orada bu arkadaşları da yarıştıracağız. Biz 12 kotamızı tamamlamak istiyoruz."

2016 Rio vizesi almak için Almanya'da ok atacak 10 milli sporcu şunlar:

Klasik yay: Özgür Özen, Abdullah Yorulmaz, Sadık Savaş, Hatice Bayar

Makaralı yay: Erdoğan Aygan, Doğan Hancı, Bülent Korkmaz, Handan Biroğlu, Naci Yenier, Ömer Aşık

AA

Kaynak:Haber Kaynağı