Bedenini kadavra olarak bağışladı

Bedenini kadavra olarak bağışladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde kullanılmak üzere bedeni kadavra olarak bağışlanan Muzaffer Şahin'in ailesine düzenlenen törenle plaket verildi

İZMİR (AA) - İzmir'de bedenini Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesine kadavra olarak bağışlayan Muzaffer Şahin'in (86) ailesine plaket verildi.

Şahin'in bedeninin tıp eğitiminde kullanılması için kadavra olarak bağışlanması nedeniyle DEÜ Tıp Fakültesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oğuz Dicle, kimi insanların eğitime burs vererek kiminin farklı şekilde katkıda bulunduğunu, Şahin'in kadavra olarak bağışlanan bedeninin de eğitim adına çok önemli ve anlamlı olduğunu belirtti.

DEÜ Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Amaç Kiray, kadavra bağışı nedeniyle öğrencileri adına Şahin ailesine teşekkür etti.

Tıp Fakültesi öğrencilerinden Furkan Duru da tıp eğitimi alırken kadavralar üzerinde eğitim gördüklerini, 2 bin arkadaşı adına bu bağışın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Muzaffer Şahin'in 55 yıllık hayat arkadaşı Gülşen Şahin ise eşinin insanları çok sevdiğini ve bu yüzden insanların yaşamına katkıda bulunmak amacıyla vücudunu bağışladığını söyledi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Dicle, Şahin'in eşi Gülşen Şahin'e plaket verdi, müzik dinletisi gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :