"Bedenime Dokunma" adlı resim sergisi Kartal'da açıldı

"Bedenime Dokunma" adlı resim sergisi Kartal'da açıldı

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, şubat ayı kültür sanat programı kapsamında Bir Kadın Hikayesi Platformu tarafından...

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, şubat ayı kültür sanat programı kapsamında Bir Kadın Hikayesi Platformu tarafından hazırlanan "Bedenime Dokunma" adlı resim sergisini Kartallılarla buluşturdu.

Kartal Belediyesi açıklamasına göre, Harika Menteş’in küratörlüğünde hazırlanan sergiye, Sevgi Yalçın Ekim, Perihan Gül, Perihan Gürkan, Ceyhun Kılıç, Ekmel Dürüst, Şükran Karakurt, Leyla Varna, Yüksel Şükür, Zekiye Çetinkaya, Salih Okmengil, Sevim Okmengil, Nevhiz Küçükkahveci, Nilgül Aslan ve Esma Barut 32 tabloyla katıldı.

Harika Menteş, "Toplumun gelişmesi ve güçlenmesi için özgür bireylerin yetiştirilmesi şart olmalı. Gelişmiş toplumlarda bir ön koşul olan kadın ve erkeğin eşit şartlarda olmaları gerektiğidir. Kadın istismarı, fiziksel şiddet, işkence ve psikolojik baskıyı kınıyor ve artık son bulmasını istiyoruz. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Kültür Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kartal Belediye Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda açılan sergi kadın istismarı, fiziksel, cinsel ve duygusal şiddete farkındalık yaratmak amacıyla 01 Mart Perşembe gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :