Beden eğitimi derslerinde yelken açtılar

Beden eğitimi derslerinde yelken açtılar

Bodrumlu minikler, bu sezon beden eğitimi derslerinde yelken eğitimi aldı - TYF Başkan Vekili Ceyhun Üstüner: - "Bu proje Türkiye'de bir ilk. Daha çok çocuğumuzu denizle buluşturmak, küçük yaşlarda deniz sevgisini, deniz kültürünü vermek amaçlı bir eğitim

MUĞLA (AA) - OSMAN URAS - Muğla'nın Bodrum ilçesindeki ilk ve ortaokul öğrencileri, "Bodrum'da yaşıyorum yelkenle tanışıyorum" projesi kapsamında beden eğitimi derslerinde yelken eğitimi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine dayanarak hazırlandığı bildirilen "beden eğitimi dersinde yelken eğitimi" projesinin pilot uygulamasının Türkiye'de ilk olduğu kaydedildi.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Bodrum Belediye Başkanlığı, Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü arasında "Bodrum'da yaşıyorum yelkenle tanışıyorum" projesi kapsamında ilk ve ortaokuldan toplam 150 öğrenci yelken sporu ile tanıştı.

Sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda sunmak, öğrencilerin baskı, stres altındayken bağımsız olarak düşünme ve zorlukları çözme yeteneklerini geliştirmesinin amaçlandığı uygulamada "temel yelkencilik" eğitimi verildi.

Bu kapsamda beden eğitimi ders saatinde İçmeler mevkisindeki Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi tesislerine gelen öğrenciler, karada ve denizde, hem teorik hem de pratik eğitim aldı.

Öğrenciler bu eğitimlerle, yelken kıyafetlerinden yelkenli tekne donanımına, meteoroloji bilgisinden yelkenli seyir ve manevralarına, halatlar ve düğümlerden denizcilik terimlerine kadar birçok konuda bilgiyi yaşayarak öğrendi.

- Okullarda yelken eğitimi yaygınlaştırılacak

TYF Başkan Vekili Ceyhun Üstüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Ders saatlerinde daha çok çocuğu denizle buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Üstüner, "Daha çok çocuğumuzu denize çıkarmak, küçük yaşlarda deniz sevgisini, deniz kültürünü vermek amaçlı bir eğitim projesi. Büyüyerek, gelişerek devam edecek. Başarılı ve güzel olacağına inanıyorum." dedi.

Üstüner, projenin gelecek dönemde Bodrum'un tamamına hatta Türkiye geneline yayılacak güzel bir çalışma olduğunu ve bunu desteklediklerini kaydetti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çocukların yelken dersi almalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, "İnanıyorum ki ülkemize faydalı denizciler, yelkenciler olarak yetişecekler. Bu proje aynı zamanda gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sosyal bir proje." diye konuştu.

Gelecek için doğayı, denizi seven nesiller yetiştirmek gerektiğini ifade eden Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, bu projeyi geliştirerek bu amaca ulaşılabileceğini öngördüklerini dile getirdi.

Geçin, öğrencilerin yelken kursu almalarının güzel bir fırsat olduğunu, bunu öğretmen, öğrenci ve velilerin memnuniyetle karşılandığını belirterek, sportif faaliyetlerde etkin olan öğrencilerin akademik derslerde de başarılarının arttığını gözlemlediklerini kaydetti.

Bodrumlu minik yelkencilerden Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Bengünur Çırpan, "Son derece heyecan verici. Bu sporu ileride profesyonel olarak ya da en azından hobi amaçlı sürdürmek istiyorum. Tekne manevra yaparken yana yattığında belirginleşen korkumu da yenmek için devam etmeyi düşünüyorum." dedi.

Ege'nin mavi sularında yelken açan ve öğrenirken eğlendiklerini söyleyen aynı okul öğrencilerinden Yaprak Arabulan ise böyle bir imkandan yararlanabildikleri için çok şanslı olduklarını söyledi.

- "Büyüyünce yelkenci olmak istiyorum"

Arabulan, "Büyünce yelkenci olmak istiyorum. Diğer çocukların da bu konuya hevesli olmasını öneriyorum. Hem ayrıca ben de daha önce iskeleden denize atlarken yaşadığım korkuyu yelken sayesinde yendim." diye konuştu.

Yelken sporuna ileride de devam etmek isteyen Yalın Bayer ise denizle ilgili birçok şey öğrendiklerini, bu sporun heyecan verici olduğunu ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :