Bebek ilaç yetersizliğinden hayatını kaybetti

Bebek ilaç yetersizliğinden hayatını kaybetti

Arakan’da bir aylık bebek ilaç ve doktor olmadığı için hayatını kaybetti. Arakanlı Müslümanlar, doktorlar tarafından kasten öldürüldükleri için hastanelere gidemiyorlar

 Myanmar’da Müslümanlara yönelik etnik saldırılar devam ediyor. Arakanlı Müslümanlar doktorlar tarafından kasten öldürülmekten korktukları için hastanelere gidemiyorlar. Astım krizi tutan bir aylık bebek ailesi tarafından doktora götürülemediği için hayatını kaybetti.

Arakan’da geçtiğimiz hafta hamile bir kadın Müslüman olduğu için doktorların talebiyle hemşire tarafından öldürücü bir madde enjekte edilerek öldürülmüştü. Rohingya Vizyon’da yer alan rapora göre, Arakan’daki hastanelerde doktorların ilaç yerine zehirli madde enjekte ederek Müslümanları öldürdükleri belirtiliyor.

Arakanlı Müslümanlar bu yüzden hastanelere gidemiyorlar. 14 Nisan günü de, bu yüzden astım krizi tutan bir aylık bebek hastaneye götürülemedi. Astım krizine müdahale edilemediği için bir aylık bebeğin hayatını kaybetmesi tüm dünyada tepkiye neden oldu.

Arakanlı Müslümanlar yıllardır bölgede Budist grupların saldırılarına maruz kalıyorlar. Myanmar hükümeti Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırım yapmakla suçlanıyor. Bölgedeki Müslümanlar soykırımdan kaçarak başka ülkelere sığınmaya çalışıyorlar.

Kaynak:Dunyabulteni