Bebek hayaline 17 yıl sonra kavuşacak

Bebek hayaline 17 yıl sonra kavuşacak

Ordu'da yaşayan Nurcan Çelik, valiliğin sosyal güvencesi olmayan aileler için başlattığı "Tüp Bebek Projesi" sayesinde, 17 yılın ardından bebeğine kavuşacağı günü bekliyor- Çelik: - "Bir ay sonra bebeğimizi kucağımıza alacağımız günü iple çekiyoruz"

ORDU (AA) - Ordulu Nurcan Çelik, 17 yıldır çektiği bebek özlemini, valilik tarafından başlatılan "Tüp Bebek Projesi" sayesinde bir ay sonra giderecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca sosyal güvencesi bulunmayan aileler için başlatılan projeden yararlanan Çelik, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 17 yıldır çocuk özlemi çeken 8 aylık hamile Çelik, mutluluğunu Balkanlıoğlu ile paylaştı.

Balkanlıoğlu, vakıf aracılığıyla, bebek sahibi olamayan evli çiftleri, arzu etmeleri durumunda tüp bebek sahibi yapmak için proje yürüttüklerini söyledi.

Proje kapsamında 27 başvuru yapıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, "Bu ailelerden 10'u bebek bekliyor. Çelik ailesi de bunlardan biri. Sevinçlerini bizlerle paylaştılar. Nurcan hanım, inşallah bebeğini sağlıklı şekilde dünyaya getirir, kucağına alır. Bu bizler için de büyük mutluluk" dedi.

- "Bebeğimizi kucağımıza alacağımız günü iple çekiyoruz"

Çelik ise bir erkek bebeği olacağını, bunun sevincini yaşadığını belirtti.

Bebek haberini öğrenince çok duygulandıklarını anlatan Çelik, "17 yıl boyunca çocuk özlemi çektik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla gerçekleştirilen 'Tüp Bebek Projesi' kapsamında çocuğumuza kavuşacağız. Bir ay sonra bebeğimizi kucağımıza alacağımız günü iple çekiyoruz. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Projeden, çocuk hasreti çeken ancak maddi durumu iyi olmadığından tüp bebek tedavisi göremeyen aileler yararlanıyor. Sosyal güvencesi bulunmayan çiftlerin başvurabildiği projede, ailelere maddi destek ve ücretsiz tedavi imkanı sunuluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı