Bebek hasretleri "dördüzler" ile dindi

Bebek hasretleri "dördüzler" ile dindi

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'in İslahiye ilçesine yerleşen ve 12 yıl çocuk hasreti çeken Hasan ve Ranye Zerbo'nun dördüz kızları oldu - 28 haftalık dünyaya gelen, doktor ve hemşirelerin isimlerinin verildiği dördüzler, yaklaşık 1,5 ay kuvözde

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 5 yıl önce Gaziantep'e gelen Suriyeli Hasan ve Ranye Zerbo'nun 12 yıllık çocuk hasreti, dördüz kızlarının dünyaya gelmesi ile sona erdi.

Gaziantep'teki özel bir hastanede 28 haftalık dünyaya gelen ve doğumu gerçekleştiren doktor ve hemşirelerin isimleri verilen Hülya, Ayşe, Meryem ve Yağmur, yaklaşık 1,5 ay kuvözde kaldıktan sonra hem sağlıklarına hem de ailelerine kavuştu.

İslahiye ilçesindeki tek odalı evde bebekleriyle yeni bir hayata başlayan Zerbo çifti, bir yandan dördüzlerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşarken diğer yandan bebeklerine nasıl bakacaklarını düşünüyor.

Çiçeği burnunda anne Ranye Zerbo (34), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıllık evli olduğunu, canlarını kurtarmak için geldikleri Türkiye'de, şimdiye kadar sahip olamadıkları evlatlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hislerini anlatmakta güçlük çeken Zerbo, anne olmaya dair umutlarını kaybettiği bir dönemde, Türkiye'deki doktorların da desteğiyle Allah'ın kendilerine 4 bebek birden nasip ettiğini, doktoru bu haberi verdiğinde kulaklarına inanamadığını kaydetti.

- "Çocuklarıma yetememekten korkuyorum"

Bir anda dört çocuğa kavuşmanın inanılmaz bir his olduğunu ifade eden Zerbo, "Bebek sahibi olma ümidim kalmamıştı. Tedavi sonucunda 12 yıldan sonra dördüzümüz oldu. Onlara bakamamaktan, yetememekten korkuyorum. Türkiye'yi çok seviyorum ama Suriye'de olmak isterdim çünkü burada kimsemiz yok. Maddi manevi desteğe ihtiyacım var. Eşimin de işi yok. Dördüz bebekler için Allah'a şükrediyorum ama çok zorlanacağız." diye konuştu.

Hasan Zerbo (37), 12 yıl sonra baba olduğu için duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Dördüz olacağını duyunca çok şaşırdım, heyecanlandım. Ne hissedeceğimi bilemedim. Suriye'de inşaat işinde çalışıyordum. Burada geçici işlerde çalışıyorum. Nasıl yetiştireceğimi bilmiyorum." dedi.

Dördüzlerin dünyaya geldiği Akademi Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım sorumlusu uzman doktor Kadri Kamber de bebeklerin 28 haftalık doğduğunu belirterek, sıkıntılı ve zahmetli bir süreçten geçen Hülya, Ayşe, Meryem ve Yağmur'un sağlıklarına kavuştuğunu vurguladı.

Bebeklerin prematüre doğduğunu anımsatan Kamber, şöyle devam etti:

"Anne, İslahiye'den acil olarak getirildi. Gece 24.00 sularında hazırlığımızı yaptık. İki hekim ve yenidoğan ekibiyle birlikte ameliyathaneyi hazırladık. Ortalama bir buçuk ay kuvözde kaldılar. Bebekleri en kısa sürede ailenin kucağına verebilmek bizi sevindiren olaydı. Şu an sağlık durumları gayet iyi. Besleniyorlar, herhangi problemleri yok, kilo almaları iyi. Aylık takipleri yapılıyor. D vitamini ve demir tedavisi alıyorlar. Göz takipleri yapılıyor. Kronik bir problemleri yok. Meslek hayatımda ilk defa dördüzle karşılaştım. Bebeklere 3 hemşiremizin ve kadın doğum uzmanımızın ismi verildi. Bu bizi ayrıca mutlu etti."

Yenidoğan hemşiresi Ayşe Erçin de 10 yıllık hemşire olduğunu ve ilk defa dördüz doğumuna girdiğini, doğum sırasında Türkçe bilmeyen anneyle bakışlarıyla iletişim kurduklarını belirterek "Türkçe bilmediği için konuşamıyorduk. Elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bebeklere isimlerimizi vermeleri bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :