BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı

BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı

İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını açan 13. BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı, 36 ülkeden 450 katılımcı firmayı ve 10 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi buluşturacak-ITE Turkey Operasyonlar Grup Direktörü Tunca: "2015'te Tür

İSTANBUL (AA) - Fuarcılık şirketi ITE Turkey'in grup şirketleri arasında yer alan Platform Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 13. BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı bugün başladı.

13. kez İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını açan BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarının 36 ülkeden 450 katılımcı firma ve 10 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi buluşturması bekleniyor.

Dünyanın dört bir yanındaki uluslararası üretici ve tedarikçilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini bir araya getiren fuar, tüm dünyanın hedef pazarları arasında yer alan Afrika, Orta Doğu, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkelerinden gelecek çok sayıda kozmetik zinciri, toptancı ve perakendeciye de ev sahipliği yapıyor.


-Fuarda VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programıyla birçok ülkeyi ağırlanıyor


Fuar kapsamında Ekonomi Bakanlığının desteğiyle gerçekleşen "Yurtdışı Alım Heyetleri Programı" ile katılımcı ve ziyaretçilere yeni pazar ve iş olanakları sağlayan fuar, düzenlenen VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programıyla Azerbaycan, Arnavutluk, Bulgaristan, Kosova, Özbekistan, Pakistan, Rusya ve Umman'ın da aralarında bulunduğu birçok ülkeyi ağırlıyor.

Program, sektör temsilcilerine uluslararası alanda yeni satın alma, iş geliştirme ile yeni iş ve iş birliği fırsatları yaratılması amacıyla gerçekleştiriliyor.

9 ve 10. Hall'de 29 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek olan BeautyEurasia, 3 gün boyunca birbirinden renkli saç şovlarına ev sahipliği yapacak. Arca Acar Cut Color Factory Akademi Show Ekibi ile Pivot Point Türkiye Show Ekibi, saç şovları ile fuara renk katacak. Ayrıca farklı illerden katılacak berber ve kuaförler odaları ile mesleki eğitim merkezleri de saç şovlarıyla fuarda yer alacak.


-"Türkiye'de kozmetik sektörü dinamik bir sektör"


Fuar hakkında bilgi veren ITE Turkey Operasyonlar Grup Direktörü Muharrem Tunca, şirket olarak güzellik ve kozmetik alanında 9 ülkede düzenledikleri 11 fuarın her birinin kendi bölgesinin en iyisi olduğunu söyledi.

ITE Group'un bu alanda özel bir uzmanlığı bulunduğunu aktaran Tunca, kendilerinin de Türkiye ve Avrasya Bölgesindeki 13 yıllık tecrübe ve uzmanlıklarını grubun mevcut küresel ağı ile birleştirerek sektöre yeni müşteriler kazandırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Tunca, Türkiye'de kozmetik sektörünün canlı ve dinamik bir sektör olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"2015 yılında Türkiye kozmetik sektörü 8,6 milyar liralık iş hacmi yakaladı. 2016 yılında ise bu rakamın 10 milyar lira düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. Araştırmalar gösteriyor ki pazara kozmetik ürün sunan firma sayısı 2016 yılı itibarıyla 4 bin 500 civarında. Bunların yaklaşık bin 500'ü üretici firma. Bu da sektörün ülkemiz ekonomisi için önemini gösterir nitelikte."


-"BeautyEurasia'ya katılarak Türkiye piyasasına adım atmak istiyoruz"


Fuara katılan Koreli bakım ürünleri üreticisi The Oneth Üst Yöneticisi (CEO) Seon Young Shin, şirket olarak İspanya ve Rusya'ya ihracat yaptıklarını söyledi.

Türk kadınlarının makyajı sevdiğini ama çok fazla bakım ürünü kullanmadıklarını tespit ettiklerini belirten Shin, o yüzden Türkiye pazarına girmek istediklerini dile getirdi.

Shin, Türkiye'yi bir hub olarak gördüklerini, buradan Avrupa ve Ortadoğu piyasasına açılmak istediklerini hatırlattı.

Çinli medikal cihaz üreticisi Beijing ADSS Satış Müdürü Wendy Fang ise BeautyEurasia'ya katılarak Türkiye piyasasına adım atmak istediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :