BBP'de partililerle bayramlaşma

BBP'de partililerle bayramlaşma

BBP Genel Başkanı Destici:- "Genel Başkanı başta olmak üzere CHP'nin Meclise dönmesini, çözümü Mecliste aramalarını ve uyum yasaları sürecine katkı sunmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Genel Başkanı başta olmak üzere CHP'nin Meclise dönmesini, çözümü Mecliste aramalarını ve uyum yasaları sürecine katkı sunmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde, partililerle bayramlaşarak, Türk ve Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Hükümetin şu anda terör örgütlerinin tüm unsurlarına karşı kararlı bir mücadele yürüttüğünü belirten Destici, BBP'nin bu mücadelenin yanında olduğunu, milleti terör belasından kurtaracaklarını söyledi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizine değinen Destici, Türkiye'nin bu konuda üzerine düştüğünü yaptığını belirtti. Destici, "Biz de bunu doğru buluyoruz. Bundan sonra da aynı politikayı, bir araya getirme, çözüm bulma politikalarını doğru buluyoruz. Katar'a yapılanları yanlış buluyoruz. Katar'ı Türkiye'nin sahiplenmesini de doğru bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz." diye konuştu.

Yargıda, hukukta birtakım adaletsizlikler olduğu konusunda iddialar bulunduğunu dile getiren Destici, şunları kaydetti:

"Mağduriyetlerin olduğu iddiası var. Bunların ciddi bir şekilde araştırılıp, süratli bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor çünkü bir ülkede huzur ve barış ortamı devam edecekse bunun yolunun haktan, hukuktan ve adaletten geçtiğini hepimiz bilmeliyiz ve buna uygun hareket etmeliyiz. Buna uygun politikalar üretmek zorundayız. Yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına halel getirecek, itibarsızlaştıracak her türlü eylem, söz ve davranıştan herkesin uzak durması gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum."

Destici, partilerin bir araya gelerek uyum yasaları sürecini yürütmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

BBP olarak referandumda anayasa değişikliği sürecine "evet" diyerek katkı sağladıklarını anımsatan Destici, uyum yasaları sürecinde de katkı sağlamaya devam edeceklerini açıkladı.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonunun hızla çalışmalarına başlaması gerektiğine dikkati çeken Destici, çok fazla şikayet ve itiraz olduğu için Komisyonun dairelerden oluşturulmasının doğru olacağını söyledi.

Destici, "İtirazlar, alınmalı ve süratle neticelendirilmeli ki milletin de adalete olan güveni en yüksek seviyelere çıkarılsın." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşünü sürdürdüğünü hatırlatan Destici, Kılıçdaroğlu'na, "Herkes yasal ve hukuk içerisinde yürüyebilir. Gösteri eylem, yürüyüş hakkını kullanabilir ama söz konusu ana muhalefet partisiyse öncelikle çözümü arayacağı yer sokaklar değil TBMM'dir. Genel Başkanı başta olmak üzere CHP'nin Meclise dönmesini ve çözümü Mecliste aramalarını ve uyum yasaları sürecine katkı sunmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :