BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur:

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur:

"Türkiye'ye yönelik 'büyük oyunun' arkasında Atlantik, Londra ve İsrail var"- "Öz yönetim kalkışmaları da ABD ve İngiltere'de planlandı. HDP’nin her iki başkanı, çıktıkları yolculuklarda Türkiye düşmanı olan küresel lobilerin temsilcileri ile görüşmüşlerd

ANKARA (AA) - BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, "Türkiye'ye yönelik 'büyük oyunun' arkasında Atlantik, Londra ve İsrail var" dedi.

Öznur, Gölbaşı Alperen Ocakları üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, küresel güçlerin Türkiye’ye yönelik terör konsorsiyumu oluşturduklarını ifade etti.

Küresel emperyalizmin, taşeronları vasıtasıyla Irak ve Suriye'de olduğu gibi Türkiye'de de vahim manzaralar yaşatmak istediğini belirten Öznur, şöyle devam etti:

"Ülkemiz üzerinde oynanan küresel oyunda kuklaya değil, kuklacıya ve oyun kurucu üst akla bakılmalı. Üst akıl Atlantik ve Londra’dır. Türkiye'yi Suriyeleştirme senaryosu devam ediyor. ABD, Rusya, İran, Suriye ve taşeronları Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak istiyor. Ülkemiz, Afganistan ve Irak gibi bir duruma düşürülmeye çalışılıyor.

Uluslararası güçler PKK/HDP üzerinden Türkiye’yi Suriye zeminine çekmek istiyorlar. ABD’nin kara gücü olan PKK-PYD, Türkiye’yi bölgesel bir savaşa çekmeye çalışıyor ABD, Rusya, İran ve Esad rejiminin bölgedeki sopası ve jandarması PKK ve PYD'dir. PYD üzerinden sınırın hemen dışında, PKK üzerinden içeride Türkiye’ye karşı adice bir savaş yürütülüyor. Suriye iç savaşında yer alan PKK’lılar, Kobani dümeni altında rahatça topraklarımıza girdiler, şehir savaşlarına hazırlık yaptılar. Terör örgütü PKK/KCK tonlarca bomba patlatıyor. NATO silahlarıyla, ağır silahlarla, roketatarlarla, doçkalarla güvenlik güçlerine saldırıyor."

PKK'nın 7 yıldır bölgede yandaşlarına binlerce silah dağıttığını. Rusya ve İran'ın PKK/PYD için kiraladığı yabancı tetikçileri Güneydoğu'ya gönderdiğini vurgulayan Öznur, şunları ifade etti:

"2014 yılı eylül ayında Kobani'ye saldırı başlatan Bağdadi çetelerine karşı ABD ve Avrupa ülkelerinin PYD'ye verdiği ağır silahlar 8 ay önce Türkiye'ye sokuldu. Kandil ve Avrupa’dan yönetilen PYD/YPG’nin etnik temizlik faaliyetleri, terör eylemleri, Esad rejimiyle işbirliği adeta görmezden gelinerek bu örgüt küresel güçlerce himaye ediliyor. Sözde terör örgütüne karşı savaştığını söyleyen ABD, Rusya ve diğer ülkelerin modern silahları PYD/PKK’nın elinde."

- Öz yönetim senaryosu ABD ve İngiltere'de hazırlandı

Hakkı Öznur, Türkiye’yi de içine alan Irak ve Suriye senaryolarının ABD’deki Kürt konferanslarında ele alındığını savundu.

Öznur, "Kobani senaryosu Washington’da masaya yatırılmış, ardından stratejik maşa, piyon PKK/HDP tarafından nasıl sahneye konmuşsa son hendek senaryoları, öz yönetim kalkışmaları da ABD ve İngiltere'de planlanmıştır. HDP’nin her iki başkanı, çıktıkları yolculuklarda AB ülkelerinin diplomatları, ajanları kendilerine destek veren Haçlı-Siyonist medya temsilcileri ve Türkiye düşmanı olan küresel lobilerin temsilcileri ile görüşmüşlerdir. Meclis, HDP şeflerinin Avrupa ülkelerindeki karanlık görüşmelerini ve ziyaretlerini masaya yatırmalı ve sorgulamalıdır. HDP parti değil, iç savaş örgütüdür" dedi.

Bölücü terörün arkasında ABD, NATO ve AB'nin olduğunu iddia ederek, Rusya'nın da Türkiye için stratejik öneme sahip Türkmendağı’nı ele geçirip bölgedeki Türkmenleri saf dışı bırakarak işbirlikçi Kürtlerle ve Esad rejimi ile Doğu Akdeniz’de küresel emellerini gerçekleştirmeye kalktığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı