BBP Genel Başkanı Destici, Sivas'ta

BBP Genel Başkanı Destici, Sivas'ta

Destici: "Vatandaş iş bekliyor, aş bekliyor. 78 milyonun 50 milyonu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildi"

SİVAS (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Vatandaş iş bekliyor, aş bekliyor. 78 milyonun 50 milyonu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildi" dedi.

Destici, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen BBP Sivas Merkez İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, PKK'nın 30 yıldır Türkiye'ye kan kusturduğunu söyledi.

Vatandaşların sorunlarına dikkati çeken Destici, "Vatandaşın bir sorununu soruyorsun, PKK diyor, bölünme tehlikesi diyor, ayrımcılık diyor ve bakıyorsun vatandaşımız bunda haklı mı diyorsun? Evet, haklı. 30 yıldır Türkiye'ye kan kusturan, 21. yüzyılın eşkıya sürüsü var. Kimi İmralı'da, kimi Kandil'de, kimi parti kurmuş, kimi sivil toplumu adı altında bunların hepsi aynı" diye konuştu.

Cizre'de yaşananlara değinen Destici, "Cizre'de neler olup bitiyor? Cizre, sadece bir model. Kendi sınırları içerisinde aylardır güvenliği sağlayamadı" dedi.

Destici, Türkiye'nin kritik süreçlerden geçtiğini ifade ederek, "Vatandaşa gidip beklentin nedir diye sorduğumuzda aldığımız cevap; işsizlik, açlık, yolsuzluk oluyor. Bütün verilere baktığımızda vatandaşın bu konuda çok büyük bir sıkıntıda olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Devletin resmi rakamlarına göre, 3 milyonun üzerinde işsiz var ama gayriresmi rakamlara göre bu sayı, yüzde 20'nin çok üzerinde. Yüzde 33 ile Türkiye, Avrupa ve OECD ülkeleri arasında işsizi en fazla olan ülke" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin G20 ülkesi olduğunu hatırlatan Destici, şunları kaydetti:

"Peki bu G20'deki işsizlik ortalaması ne kadar diye bakıyorsunuz, sadece yüzde 5, orada ortalama yüzde 5 iken bizde resmi rakamlara göre yüzde 11, gayriresmi rakamlara göre ise milletin yüzde 25'i işsiz. Vatandaş iş bekliyor, aş bekliyor. 78 milyonun 50 milyonu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildi. Gelişmekte olan ülkeler arasında gelir dağılımı en adaletsiz olan sondan üçüncü ülke, Türkiye. Bunu niye açıklamıyorsunuz, bu adaletsizliğe niye son veremiyorsunuz? 12 yıldır ülkeyi siz yönetiyorsunuz."  

Kaynak:Haber Kaynağı