BBP Genel Başkanı Destici, Hatay'da:

BBP Genel Başkanı Destici, Hatay'da:

"(Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye'nin bu operasyonu sadece kendi güvenliğine yönelik değil, aynı zamanda bölge, bizim coğrafyamız ve kardeş coğrafyamız için bölgenin istikrara kavuşması adına, Suriye'de iç savaşın bitmesi ve siyasi çözümün bulunması adına ç

HATAY (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye'nin bu operasyonu sadece kendi güvenliğine yönelik değil, aynı zamanda bölge, bizim coğrafyamız ve kardeş coğrafyamız için bölgenin istikrara kavuşması adına, Suriye'de iç savaşın bitmesi ve siyasi çözümün bulunması adına çok güçlü bir adım." dedi.

Destici, kentteki programı kapsamında Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Destici, burada yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı'nın Türkiye'nin cumhuriyet tarihinde sınır ötesine yapılan en kapsamlı harekatlarından biri olduğunu söyledi.

Harekatın başarılı bir şekilde planlandığı gibi sürdürüldüğünü ifade eden Destici, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Destici, güvenlik güçlerine harekatta başarılar dileyerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bu operasyonu sadece kendi güvenliğine yönelik değil, aynı zamanda bölge, bizim coğrafyamız ve kardeş coğrafyamız için bölgenin istikrara kavuşması adına, Suriye'de iç savaşın bitmesi ve siyasi çözümün bulunması adına çok güçlü bir adım. Bu adımı da gördük ki bölgedeki diğer küresel güçlerin biraz daha dikkatli olmalarını sağladı. Türkiye olmadan bu bölgede kendi başlarına politikalarını uygulayamayacaklarını ortaya koydu."

Bölgenin bir an önce huzura kavuşmasını istediklerini anlatan Destici, bölgedeki halkların kardeşçe yaşamaya devam etmesini arzuladıklarını dile getirdi.

Destici, terör örgütünün Suriye'nin içinde bulunduğu durumu fırsat bilerek bir otonom bölge oluşturmak istediğini hatta o bölgede bir devlet kurma hayali bile gördüğünü belirterek, Türkiye'nin bu hayalleri yok edecek gücü olduğunu ve şu anda da o hayallerin yok edildiğini vurguladı.

"Ne pahasına olursa olsun orada teröre, PKK ve YPG'ye müsaade edilemez." ifadesini kullanan Destici, "Türkiye bunu gür sesle bizzat Cumhurbaşkanının ağzından açıkladı. Gereken şu anda yapılıyor. İnşallah başarılı şekilde tamamlanacak." diye konuştu.

Destici, kent halkının harekata desteğinin takdirle takip edildiğine dikkati çekerek, roket saldırısına maruz kalan Hatay halkının Mehmetçik'e sahip çıktığını söyledi.

Vali Ata da ziyaretten dolayı Destici'ye teşekkür ederek, harekatın başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Halkın harekatı desteklediğini kaydeden Ata, "Tabiri caizse sınırları açsak neredeyse askerimizle beraber halkımız da oraya gidecek." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :