BBP Genel Başkanı Destici Denizli'de

BBP Genel Başkanı Destici Denizli'de

Destici:"Kim ve hangi belediye PKK'ya destek olmuşsa, lojistik destek sağlamışsa, PKK'lıları bilerek işe almışsa ve maddi yardım ulaştırılmasına aracılık etmişse, mutlaka onunla ilgili işlem yapılmalı ve o belediye başkanı o koltukta bir saniye bile oturt

DENİZLİ (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'li belediyelere kayyum atanması çalışmalarına ilişkin, "Kim ve hangi belediye PKK'ya destek olmuşsa, lojistik destek sağlamışsa, PKK'lıları bilerek işe almışsa ve maddi yardım ulaştırılmasına aracılık etmişse mutlaka onunla ilgili işlem yapılmalı ve o belediye başkanı o koltukta bir saniye bile oturtulmamalı." dedi.

Destici, partisinin Denizli İl Başkanlığı'nın bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı.

İftarın ardından gazetecilerin soruları cevaplayan Mustafa Destici, Büyükşehir Yasası'nın yanlış olduğunu ve yasalaşmadan önce hükümeti uyardıklarını belirtti.

"Büyükşehir Yasası'yla belediyelerin mali imkanının önemli bir kısmını PKK'ya aktaracakları, bütün belediyelerinin kadrolarını PKK'lılar ile dolduracakları ve her türlü lojistiği sağlayacakları" uyarısında bulunduklarını vurgulayan Destici, "Keşke o zaman bizi dinleseler idi ama dinlemediler. Bugün de uyarıyoruz, sadece palyatif tedbirler çözüm olmaz, kalıcı tedbirler almak lazım. Kim ve hangi belediye PKK'ya destek olmuşsa, lojistik destek sağlamışsa, PKK'lıları bilerek işe almışsa ve maddi yardım ulaştırılmasına aracılık etmişse mutlaka onunla ilgili işlem yapılmalı ve o belediye başkanı o koltukta bir saniye bile oturtulmamalıdır." ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Destici, bölgedeki HDP'li belediyelerin tamamının PKK'ya destek verdiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Belediyeler ile ilgili mutlaka tedbir alınması gerekiyor. Büyükşehir Yasası'nın lav edilmesi ve yeniden düzenlenmesi gerekiyor. PKK'ya destek veren belediye başkanları görevlerinden alınmaları gerekiyor. Hukuk çerçevesinde işlem yapılması gerekir. Sadece belediyeler yetmez, o bölgede bütün devlet memurlarını kastetmiyorum ama önemli bir kısmı PKK'ya hizmet ediyor, yataklık yapıyor, yardım yapıyor ve devletin bütün imkanlarını PKK'ya gidiyor. Bunun topyekun önleminin alınması lazım. Sadece belediyeler ile sınırlı tutulmaması lazım ve diğer bütün kurumlarda inceleme başlatılması gerekir."

- LGBTİ'lilerin yürüyüşünün yasaklanması

İstanbul'da LGBTİ'li üyelerin yürüyüşünün yasaklanmasını da değerlendiren Mustafa Destici, milletin milli ve manevi değerleri ile inançları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gayriahlaki diye nitelendirdiğimiz, hatta toplumun tamamına yakını tarafından 'sapkınlık' olarak bilinen, değerlendirilen ve algılanan bir takım davranışların normalmiş gibi gösterilmeye çalışılması kabul edilemez. Dolayısıyla bence bu gruplar Türkiye'de yürüyüş yapmak ısrarından vazgeçsinler. Avrupa'nın pek çok ülkesi bu sapkınlıkları ve gayriahlakilikleri normal olarak kabul ediyor. Gitsinler, oralarda yürüyüş ve istedikleri gibi program yapsınlar."

LGBTİ'li üyelerin amacının yürüyüş olmadığını savunan Destici, "Amaçları, bu sapkınlıklarını bir İslam ülkesi olan Türkiye içerisinde meşrulaştırmak ve yeni taraftarlar elde etmek ve bizim nesillerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın ahlakını bozmaya niyetliler. Biz de tepkimizi onun için gösterdik." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :