BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Biz, PKK ve diğer tüm terör örgütlerine yönelik yapılan tüm operasyonları destekliyoruz"- "Yeni ve özgürlükçü bir anayasanın hızla hayata geçirilmesi gerekir"

İSTANBUL (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz, PKK ve diğer tüm terör örgütlerine yönelik yapılan tüm operasyonları destekliyoruz." dedi.

Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca Akgün Hotel'de düzenlenen Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK ile mücadelenin tek taraflı olarak sadece güvenlik boyutu ile ele alındığını söyleyen Destici, bu durumun yeterli olmadığını belirtti.

Destici, terörle mücadelenin, bölgede bütün yönleriyle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Terörün olduğu bölgelerde sadece güvenlik güçlerinin değil, bölgede görev yapan bütün kamu görevlilerinin de deneyimli ve güvenilir olmasını gerektiğini kaydeden Destici, "Biz, PKK ve diğer tüm terör örgütlerine yönelik yapılan tüm operasyonları destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına ve başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Destici, demokratikleşme hamlesinin acilen yapılması gerektiğinin altını çizerek, 1982 darbe anayasası ile devam edilemeyeceğini, yeni ve özgürlükçü bir anayasanın hızla hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Destici, konuşmasında darbe girişimine de yer vererek, "15 Temmuz gecesi 200'den fazla insanımız şehit oldu. Ne için? Tam demokratik, sivil bağımsız bir Türkiye için. Türkiye'yi yönetenler de mecliste olanlar da bunu akıllarından çıkarmasın. Onun için, onların talebini yerine getirmek ve o şehitlerin de kanlarının yerde kalmaması için, Türkiye'nin tam demokratik ve hakça bir düzene geçmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :