BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ, PYD ve YPG'ye karşı başlattığı operasyonların sonuna kadar arkasındayız. Biz, özellikle PYD ve YPG ile mücadelede 'Fırat'ın doğusu ve batısı' diye bir tanımı asla kabul etmiyoruz" - "Fırat'ın doğusunda da batısında da h

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ, PYD ve YPG'ye karşı başlattığı operasyonların sonuna kadar arkasındayız. Biz özellikle PYD ve YPG ile mücadelede 'Fırat'ın doğusu ve batısı' diye bir tanımı asla kabul etmiyoruz." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DAEŞ, PYD, YPG'ye karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'na destek verdiklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ, PYD ve YPG'ye karşı başlattığı operasyonların arkasında olduklarını belirten Destici, "Biz özellikle PYD ve YPG ile mücadelede 'Fırat'ın doğusu ve batısı' diye bir tanımı asla kabul etmiyoruz. Fırat'ın doğusunda da batısında da hiç bir noktasında PYD'nin varlığına müsaade edilemez. Çünkü PKK eşittir PYD'dir. YPG eşittir YPJ'dir. Onun için Karayılan ne ise Salih Müslim de odur." diye konuştu.

Irak Merkezi Hükümeti'nin Türkiye'nin bölgeyi terk etmesi yönündeki çağrılarına tepki gösteren Destici, "Bu çağrıların bizim nezdimizde bir karşılığı yoktur. Devletimiz, iktidar buna pabuç bırakmayacaktır ve askerimizin Başika başta olmak üzere o bölgede terör tehdidi ortadan kalkana kadar Irak toprak bütünlüğünü sağlayana kadar devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Destici, Irak Merkezi Hükümeti içerisinde bulunan hakim güçlerinin çıkışlarına itibar edilmemesi gerektiğini dile getirerek, "Amerika'ya, Rusya'ya hatta İran'a sesini çıkaramıyorsun, Türkiye'ye çıkaracaksın öyle mi? Yok öyle yağma. Türkiye sizin bu boş tehditlerinize pabuç bırakmayacaktır ve oradaki askeri varlığımız var olmaya oradaki masum insanları korumaya hem de Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :