BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"İslam coğrafyasının birçok yerinde yaşayan kardeşlerimiz, bu bayramı huzur ve barış içerisinde yaşayamayacak"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İslam coğrafyasının birçok yerinde, Ramazan Bayramı'nın huzur ve barış içerisinde yaşanamayacağını ifade etti.

Destici, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramın bir taraftan büyük bir büyük coşku ve sevinçle diğer taraftan büyük bir acı ve hüzünle karşılanacağını belirtti.

Pek çok İslam ülkesinin de aynı durumda bulunduğunu, İslam coğrafyasında yaşayanların, bu bayramı huzur ve barış içerisinde yaşayamayacağını ifade eden Destici, Doğu Türkistan, Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin de en fazla mağduriyet çeken ve ilgisiz kalınan bölgeler olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin PKK kadar tehlikeli radikal terör örgütlerinin hedefinde kaldığını, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının bunun somut göstergesi olduğunu belirten Destici, vakit geçmeden devlet, hükümet ve millet olarak buna karşı ciddi önlemler alınması gerektiğini, aksi takdirde ağır bedeller ödeneceğini ifade etti.

Ülkenin ciddi beka mücadelesi verdiğini savunan Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Egemenlik haklarımız ağır hasar almış durumda. Türkiyemiz şahıslardan, partilerden, büyük sermaye gruplarından, bütün segmentlerden ve onların toplamından daha fazla ve daha büyük bir anlama, öneme ve değere sahiptir. Bundan böyle ülkemizin, istikrar yalanı temelli, yeni maceraları kaldıracak takati ve zamanı kalmamıştır. Bu duygu ve düşünceler içinde nice bayramları sıhhat, huzur, birlik ve beraberlik coşkusuyla idrak etmeyi yüce Rabb'imizden niyaz ediyorum. Cenab-ı Allah gerçek anlamda bayram ruhunu yakalayarak sosyal, manevi ve duygusal açılardan bayramı bihakkın idrak etmeyi tüm Müslümanlara nasip etsin."

Mesajında tüm şehitleri rahmetle anan Destici, yaralı asker ve polislere acil şifa diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :