BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Partili Cumhurbaşkanlığına dönüş var şu an gündemde. Bu bir nevi Fransız modeli. Bununla ilgili bir kamuoyu desteği sağlayabilirlerse, bu modeli hayata geçirmeye gayret edecekler"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Partili Cumhurbaşkanlığına dönüş var şu an gündemde. Bu bir nevi Fransız modeli. Bununla ilgili bir kamuoyu desteği sağlayabilirlerse bu modeli hayata geçirmeye gayret edecekler." dedi.

Destici, partisinin MKYK toplantısı öncesinde yaptığı basın açıklamasında, merhum genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere tüm şehitleri yad ettiğini belirterek, sözlerine başladı.

Türkiye'nin çok ağır şartlardan geçtiğini, terörün tarihinde hiç yakalayamadığı şartları, fırsatları ve gücü bulduğunu öne süren Destici, bunun çözümünün terörün finans kaynaklarının kurutulması başta olmak üzere, lojistik ve diğer desteklerin önüne geçilmesiyle sağlanabileceğini ifade etti.

Dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde 3 partinin evet demesine rağmen, anayasayı değiştirecek çoğunluğun elde edilemeyeceğini iddia eden Destici, şunları söyledi:

"Bu konuda Beştepe ile Çankaya arasında da farklı görüşler var. Sayın Cumhurbaşkanı sadece 3-5 tane HDP'li milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılsın, sadece bununla iş kapatılsın derken, Çankaya bunu genelledi ve şu anda Meclis kilitlendi. En son kavgayla bunu gördük. Zaten CHP'nin de istediği bu, HDP'nin zaten istediği bu. Bunu bile başaramadılar ve bu gidişle de beceremeyecekler."

Destici, yargıya güvenin yüzde 70'lerden, yüzde 30'lara gerilediğine yargı erklerinin söylemleri ile geçtiğimiz günlerde şahit olduklarını vurgulayarak, "Adaletin olmadığı, adalete güvenin olmadığı bir yerde, siz hiçbir huzurdan veya başka bir şeyden bahsedemezsiniz. Bizzat adaletin başındaki insanlar bunu itiraf etmeye başladılar. Adalet yoksa devlet olmaktan bile bahsedemezsiniz." diye konuştu.

Toplumun ahlak değerlerinin her geçen gün zayıfladığını bunu da her gün okudukları taciz ve tecavüz haberlerinin desteklediğini aktaran Destici, "Milletin şehit haberlerine alıştırıldığı gibi yaşanan bu tür olaylar günlük normal haberler haline dönüştü. Daha önce bu toplumda bir tane böyle hadise çıksaydı, bütün millet ayağa kalkardı. Şu anda kendi hanesine gelmediği sürece kimsenin tepki falan verdiği yok." değerlendirmesinde bulundu.

- "Partili Cumhurbaşkanlığına dönüş var şu an gündemde"

Mustafa Destici, başkanlık sistemine geçiş için gerçekleştirilen girişimlerden olumlu sonuç alınamaması üzerine, "Partili Cumhurbaşkanlığı" modeli üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü.

Gelecek günlerde bu kavram üzerinde bir tartışmanın yaşanacağını belirten Destici, "Partili Cumhurbaşkanlığına dönüş var şu an gündemde. Bu bir nevi Fransız modeli. Biz de toplantımızda bu konuyu tartışacağız. Bununla ilgili bir kamuoyu desteği sağlayabilirlerse, bu modeli hayata geçirmeye gayret edecekler. Biz de bu konudaki görüşlerimizi bu toplantı ile olgunlaştırmaya çalışacağız." dedi.

Destici'nin konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :