BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Terörle mücadelenin, deneyimli, profesyonel, bölgeyi bilen mobil birliklerle yapılması lazım"

ESKİŞEHİR (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle mücadelenin, deneyimli, profesyonel, bölgeyi bilen mobil birliklerle yapılması lazım" dedi.

Destici, partisinin Eskişehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, parti olarak, Ankara'daki terör saldırısının ardından siyasi faaliyetlere ara verdiklerini söyledi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in Eskişehir'deki cenaze törenine katıldığını hatırlatan Destici, şöyle konuştu:

"Şükrü Şahin 7 ay önce İzmir'de göreve başlamış. Tokat Turhal'a tayini çıkıyor, buradan da Erzurum'un Şenkaya ilçesindeki operasyona gönderiliyor. Yıllardır tam da bunu söylüyoruz. Terörle mücadelenin, deneyimli, profesyonel, bölgeyi bilen mobil birliklerle yapılması lazım. Bu son hadise de bize şunu gösterdi ki maalesef hala önlem alınmış değil. Niye bu mücadele hala deneyimli, bölgeyi tanıyan profesyonellerle yapılmıyor? Hala bu şartlarda mücadele ediliyor olması gerçekten kabul edilebilir değil. Niye benim askerimin, polisimin eline güçlü silahlar verilmiyor? Askerimiz ve polisimizin 'av' olmaktan çıkıp 'avcı' pozisyonuna geçmesi lazım. Terörle mücadele ederken mutlaka en modern silahlarla donatılması lazım. Allah güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun."

Destici, Ankara'daki terör saldırısına da değindi.

Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Destici, "Ankara'nın göbeğinde bu kadar güçlü bombaların patlatılması artık Türkiye'nin her yerinin güvensiz olduğu gerçeğiyle bizi yüz yüze getiriyor. Yani güvenliğimiz Allah'a emanet. Orada hayatını kaybeden insanların, onca yaralının, en çok da ülkemizin birliğine, beraberliğine, iç huzuruna kastedilmiş bu olayın hem müsebbiplerinin bedelini ödemesi lazım hem de tedbir almayıp ihmal, kusur, zafiyet göstererek, Ankara'nın göbeğinde bu hadisenin yaşanmasına göz yumanların, mutlaka hukuk önünde bunun bedelini ödemesi lazım" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı