BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Bugün Suriye'de yaşananlar büyük Ortadoğu projesinin şekillendirilmesidir"

GAZİANTEP (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugün Suriye'de yaşananlar büyük Ortadoğu projesinin şekillendirilmesidir" dedi. 

Destici, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, Gaziantep'teki en önemli konulardan birinin Suriye'den gelen mülteciler meselesi olduğunu söyledi.

Kontrolsüz bir şekilde 300 binden fazla Suriyelinin Gaziantep'te yaşam mücadelesi verdiğini ileri süren Destici, ''Türkiye'de 2 milyon Suriyeli var. Biz başından beri Suriye'deki iç savaştan kaçarak canını kurtarmaya çalışan kardeşlerimize sahip çıkılmasını, onların sahiplenilmesini hep savunduk'' diye konuştu.

Şu anda Suriyelilerin Türkiye'den hızla Avrupa'ya doğru gidebilmenin çaresini aradığını dile getiren Destici, bugün gelinen noktada Suriye'nin adeta boşaltıldığını, emperyalist küresel güçlerin, bölge ve dünya aktörlerinin savaş alanını bir "oyun alanı"na dönüştürdüğünü belirtti.

"Bugün Suriye'de yaşananlar büyük Ortadoğu projesinin şekillendirilmesidir" değerlendirmesinde bulunan Destici, şöyle devam etti:

"Batı neden 2 milyon mülteciyi kabul ediyor? Batı şimdi istese Suriye'de barışı sağlayamaz mı? Buna gücü yok mu? Var. Batının Suriye'de emeli başka. Orada kendisine ileride daha büyük potansiyel rakip olacak İslam dünyasının büyümesini, gelişmesini, birliğini ve beraberliğini bozdu. Suriye'de İslam devletleri birbirleriyle savaşıyor. Suriye'nin kuzeyinde bir PKK devletinin kurulması söz konusu. Şu anda Rusya, İran, Esed ve ABD de bunu destekliyor." 

Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesine de değinen Destici, ''Türkiye'nin Rusya Büyükelçisini çağırıp nota vermekten başka yapabildiği bir şey yok. Suriye'de muhalifler Esed rejimiyle değil aslında Rusya ile savaşıyordu ya da İran, Çin ile ya da başka uluslararası güçlerle savaşıyordu. Türkiye'yi yönetenler bunu görmedilerse gerçekten vay Türkiye'nin haline'' diye konuştu.

Parti olarak Türkiye'nin birliğinden, beraberliğinden ve kardeşliğinden yana olduklarını kaydeden Destici, "Başından beri Kürt kardeşlerimizle PKK'yı aynı görmedik. 'Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır' diyen ilk siyasi hareket olduk" ifadelerini kullandı.

- 1 Kasım seçimleri 

Destici, 1 Kasım miletvekili seçimlerine BBP olarak 81 il 85 seçim çevresinde kendi adı, amblemi ve adaylarıyla katıldığını vurguladı.

Bütün kesimlerle ilgili objektif ve gerçekçi vaatler açıkladıklarını dile getiren Destici, şunları söyledi:

"En çok öne çıkan vaatlerimizden biri, her yıl gelir düzeyinin en altındaki 100 bin kişiye bedava ev vermek. Bunun kaynağı nerede diyorlar? Kaynağı açık. 100 metrekare ev vereceğiz. Bir evin maliyeti 40 bin lira. Çünkü arsasını devlet ödüyor. Hepsini devlet bütçesinden karşılasam 4 milyar yapıyor. Arsa üreterek bunu yapabilirim. Yani sıfır maliyetle her yıl 100 bin kişiye ev verebilirim. Bizim hiçbir maliyetimiz yapılamayacak, karşılanamayacak ya da kaynağı olmayan vaatler değildir. Bunların dışında bütün öğrencilerimize öğrenci servisi ve öğle yemeği hizmeti vereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı