BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Bizler neysek Türkmen kardeşlerimizde aynıdır"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizler neysek Türkmen kardeşlerimizde aynıdır" ifadesini kullandı.

BBP'den yapılan açıklamaya göre, Destici bazı parti yöneticileri ile savaş ve terör nedeniyle Türkiye'ye gelen Türkmen aileleri evlerinde ziyaret etti. Türkmenlerin sorunlarını dinleyen Destici, Türkmen çocuklara hediyeler verdi. 

Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin zor günlerden geçtiğini ve yokluk mücadelesi verdiklerini söyleyen Destici, Türkiye'ye sığınan Türkmenler'den 2 bin 500'ünün, AFAD'ı kurduğu kamplarda yaşamını sürdürdüğünü ifade etti. Bu sayının çok üstünde Iraklı Türkmen'in Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerine dağıldığını dile getiren Destici, şu görüşleri paylaştı:

"Türkmenlerin imkansızlıklar nedeniyle bir evde üç, dört aile 30 ila 40 kişi yaşamak zorunda kalıyor. İlk başta gıda, yiyecek, sağlık, eğitim ve kalacakları ev ilk başta gelen problemlerdir. Bunların bir an önce halledilmesi gerekir. Türkmen kardeşlerimiz hepimizin kardeşidir. Bizler neysek Türkmen kardeşlerimizde aynıdır. Bu aileler, bizim ailelerimiz, bizim gardaşlarımızdır. Kardeşlerimize sahip çıkmak gibi sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz var."

Destici, Alperen Ocakları ile Türkmenlere yönelik bir kampanya başlattıklarına işaret ederek, Alanya Alperen Ocaklarının topladığı bir tır dolusu yardımın Ankara'ya geldiğini, yardımların Türkmenlere dağıtıldığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı