BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti yetkililerinin görevi, Apo'nun, bebek katilinin, İmralı canisinin itibarını korumak ya da kurtarmak değildir"

BOLU (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti yetkililerinin görevi, Apo'nun, bebek katilinin, İmralı canisinin itibarını korumak ya da kurtarmak değildir" dedi. 

Destici, Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde partisince düzenlenen "Çözüm Süreci Mi Bölünme Süreci Mi" konferansının ardından Ankara'ya dönerken TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdi.

Burada gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını yanıtlayan Destici, kendilerinin de çözüm istediğini belirterek, "Çözüm süreci dedikleri bu sürecin, bir çözüm değil, çözülme, ayrışma ve bölünme süreci olduğu çok açık ve net. Burada da iplerin PKK'nin elinde, Apo'nun, bebek katilinin elinde hatta onun üstünde ABD'de olduğu çok açık ve net" diye konuştu.

Hükümetin bugüne kadar çözüm süreci adı altında her türlü tavizi verdiğini iddia eden Destici, bu süreç içerisinde PKK'nın hiçbir sözünü yerine getirmediğini savundu.

Destici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Bizim itibarımızı düşünmüyorsun, AK Parti iktidarını da zora sokuyorsun. Ama onun dışında Apo'yu da zor duruma düşürüyorsun. Sen kimin sözcülüğünü yapıyorsun ki, bebek katili Apo'yu zora sokuyorsun. Onun itibarsızlaştırmaya çalışıyorsun" şeklinde bir açıklama yaptığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu şekilde çok talihsiz bir açıklaması oldu. Bir kere daha söylüyorum. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti yetkililerinin görevi, Apo'nun, bebek katilinin, İmralı canisinin itibarını korumak ya da kurtarmak değildir. Bunun hesabını da birilerine sormak değildir. Tam tersine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin onurunu, şerefini ve itibarını korumakla sorumlu olduklarını bilmeleri gerekir."

-"Çözüm süreci, PKK'yı da ortadan kaldırmaz"

Çözüm sürecinin Türkiye'ye bir faydasının bulunmadığını savunan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözüm süreci, PKK'yı da ortadan kaldırmaz. Bu işi de çözmez. Tam tersine, daha dün PKK'nin silahlı kanadının sözcüsü açıkladı. Diyor ki, 'Bizim silah bırakma gibi bir niyetimiz yok. Bizim silahı bırakacağımız gün istediklerimizi elde edemeyeceğimizi biliyoruz. Tam tersine biz de tutuklama yapacağız. Biz de gözaltılar yapacağız' diyor. Zaten bölgede fiili bir özerklik var. Bu açıklamadan sonra Batman'dan bir haber geldi. 2 sivil, PKK'nın şehir yapılanmasının silahlı kanadı tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. Kaçırılmaya çalışıldı. Bunun sorumlusu hükümettir. PKK ile bu süreci yürüten hükümettir."

Kaynak:Haber Kaynağı