BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Asla kabul edilmeyecek talepler, yavaş yavaş milletimize hazmettirilmeye çalışılmaktadır"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sekreterya oluşturulmasına ilişkin "Asla kabul edilmeyecek talepler yavaş yavaş milletimize hazmettirilmeye çalışılmaktadır. Hükümetin böyle bir talebi kabul etmesi, şu ana kadar bu süreçlerde islediği yasal ve Anayasal suçlara bir yenisini eklemekten başka bir şey değildir" görüşünü savundu.

Destici, yazılı açıklamasında, 12 yıllık AK Parti iktidarının çözüm sürecinde kontrolü kaybettiğini ve inisiyatifi elinden kaçırdığını öne sürerek şöyle devam etti:

"Bir hafta önce bebek katili Apo'ya sekreterya oluşturulacağı, hatta baş müzakerecilik sıfatı verileceği gündeme geldiğinde hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem de Başbakan bu konuyu yalanlamıştı. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını açıklamışlardı. Onlar öyle açıklama yaparlarken HDP'li vekil ise ‘bebek katilinin sekreteri' olduğunu ifade etmiştir. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsüne bu konu ile ilgili soru sorulduğunda Hükümet Sözcüsü, MİT'in, bebek katili ile görüştüğünü doğrulamış ve söz konusu sekreterya görevinin de Adalet Bakanlığı tarafından karşılanacağını ifade etmiştir. Bu ifadelerden sonra kimin açıklaması doğru?"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konunun, Akil İnsanlar toplantısında alındığını ve makul bir talep olduğunu ifade ettiğini aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Bize göre bu asla makul bir talep değildir. Bunu makul görenler ve karşılayanlar, aslında kendilerini, makuliyetlerini kaybettiklerinin farkında değildirler. Milletimiz adeta bir kurbağa haşlamasına tabi tutulmuştur. Asla kabul edilmeyecek talepler yavaş yavaş milletimize hazmettirilmeye çalışılmaktadır. Hükümetin böyle bir talebi kabul etmesi, şu ana kadar bu süreçlerde islediği yasal ve Anayasal suçlara bir yenisini eklemekten başka bir şey değildir. Elbette bunun hesabı bir gün bunu yapanlardan hukuk içerisinde sorulacaktır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı