BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Devletin varlığından ve bekasından, ülkemizin ve milletimizin birliği ve beraberliğinden, kardeşliğinden, Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğünden, hem Irak'taki hem Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin varlığının garanti altına alınmasından yana olan y

İSTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekillerinden, Irak ve Suriye tezkeresine "evet" oyu kullanmalarını istedi.

Destici, partisinin Şişli'deki İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelede ciddi ve kalıcı sonuçlar alınması için iktidar ve muhalefetin el ele mücadele etmesi, güvenlik güçlerinin arkasında sımsıkı durulması gerektiğini söyledi.

Terörle mücadelenin terörist kalmayana kadar devam etmesinin Türkiye'nin bekası açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

"PKK seviciliği yapanların ağzını kapatmanız ve onları yanınızdan uzaklaştırmanız gerekiyor. Aynı şey Irak'ın kuzeyinde yapılacak referandumla da ilgilidir. Bu korsan ve gayrimeşru referandumu şirin, meşru, doğal hakmış gibi göstermeye çalışan milletvekilleri var. O milletvekillerini yine hiç kimsenin partisi içinde tutması, mazur ve meşru görmesi ya da onun söylediklerini duymamazlıktan gelmesi kabul edilebilir değildir. Barzani'ye laf anlatmak gerekiyorsa önce Türkiye'de o korsan ve gayrimeşru referandumu meşru, hakmış gibi göstermeye çalışan hainlerin ağzını kapatmak lazım."

Referandumun hiçbir hukuki temeli olmadığını ifade eden Destici, "Bütün bu gayrimeşruluğa rağmen, ne Irak hukuku ne uluslararası hukuk buna müsaade etmezken, başta komşu ülkeler olmak üzere neredeyse dünyanın tamamı, bu referandumu doğru bulmazken, karşı çıkarken Barzani bu gücü nereden almıştır? Bu gücü aldığı 2 yer vardır. Birisi açıktan destekleyen siyonist İsrail, diğeri gizli örtülü destek veren ABD'dir." diye konuştu.

Genel Başkanı Destici, referandumla ilgili Türkiye'nin ve hükümetin yapması gerekenleri şöyle anlattı:

"TBMM olağanüstü toplanmalı, bu hususla ilgili kararını net bir şekilde açıklamalıdır. TBMM bugün Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere toplandı. Devletin varlığından ve bekasından, ülkemizin ve milletimizin birliği ve beraberliğinden, kardeşliğinden, Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğünden, hem Irakta'ki hem Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin varlığının garanti altına alınmasından yana olan yani milli olan bütün milletvekillerini bugün yapılacak tezkere oylamasında 'evet' demeye davet ediyoruz."

BBP Genel Başkanı Destici:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :