BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"(IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum) Buna karşı ortak bir mücadele verip, asla bu coğrafyada ikinci bir İsrail devletinin kurulmasına müsaade etmememiz lazım. Çünkü bu hançer hepimize saplanacaktır"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma ilişkin, "Buna karşı ortak bir mücadele verip, asla bu coğrafyada ikinci bir İsrail devletinin kurulmasına müsaade etmememiz lazım. Çünkü bu hançer hepimize saplanacaktır." dedi.

Destici, parti genel merkezinde Hamas Türkiye Temsilcisi, Kudüs ve Tarihimiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Yağmur ile görüştü.

Destici, Filistin davasının hep yanında olduklarını, bundan sonra da aynı gayreti sürdüdeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin kardeş Filistin halkına büyük yakınlığı, sevgisi ve sempatisi vardır. Bağımsız Filistin devletinin behemehal bütün dünya tarafından tanınarak İsrail'in işgallerine, katliamlarına, zulümlerine son vermek gerekir. İslam dünyası başta olmak üzere bütün dünyanın uluslararası kuruluşların ortak hareket ederek İsrail'e bir 'dur' demesi zamanı gelmiştir."

Destici, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumu şu anda açıktan destekleyen tek ülkenin İsrail olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"IKBY Başkanı Barzani neye güvenerek 'illa bu referandumu yapacağım' diyor. Güvendiği yer siyonist İsrail ve dünyadaki siyonistler, Yahudi lobileri. Dolayısıyla hepimizin buna karşı ortak bir mücadele verip asla ve kata bu coğrafyada, İslam coğrafyasında ikinci bir İsrail devletinin kurulmasına müsaade etmememiz lazım. Çünkü bu hançer hepimize saplanacaktır. Bunun bedelini Müslümanlar ödeyecek. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde İslam dünyasına saplanmaya çalışılan hançerlere karşı dik durması gerekiyor."

Hamas Türkiye Temsilcisi, Kudüs ve Tarihimiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Yağmur da Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşanan son olaylar çerçevesinde gerek Türk halkındaki, gerekse de resmi düzeydeki çabaları önemsediklerini söyledi.

Yağmur, "Kudüs meselesi ve Gazze'de yaşananlarla ilgili ortak ne yapabiliriz? Çabalarınız ve tecrübeleriniz bizim için önemli." dedi.

Türkiye'nin özellikle İslam dünyasında mazlumlara öncü olduğunu ve bunun insanların bilinçlenmesini sağladığını belirten Yağmur, şöyle devam etti:

"Şu anda İslam aleminin hepsi hedefte ama özellikle Türkiye daha çok hedef haline getirilip, çökertilmeye çalışılıyor. 15 Temmuz'da Türkiye'yi çökertmek isteyen dış mihraklar bu konuda başarılı olamayınca başka yollara tevessül ettiler. Türkiye'de her zaman istikrar, selamet, barış olsun ki İslam dünyasının son kalesi zedelenmesin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :