BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Irak'ın hiçbir bölgesinde referandum yapılmamalı. Türkmen bölgelerinde yapmaya kalkarlarsa buna fiili müdahale edilmeli"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Irak'ın hiçbir bölgesinde referandum yapılmamalı. Türkmen bölgelerinde yapmaya kalkarlarsa buna fiili müdahale edilmeli." dedi.

Destici, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfını ziyaretinde yaptığı konuşmada, terörün tüm unsurlarına karşı topyekun mücadelenin devam ettiğini ve bu mücadelede şehitler verildiğini anımsattı.

Bütün şehitlere rahmet dileyen Destici, gazilere de acil şifa diledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumun başarılı olması halinde bir sonraki adımın Suriye olduğuna dikkati çeken Destici, "Asla Irak'ın hiçbir bölgesinde referandum yapılmamalı. Türkmen bölgelerinde yapmaya kalkarlarsa buna fiili müdahale edilmeli." diye konuştu.

Destici, referandumdan vazgeçmemesi halinde de IKBY Başkanı Mesut Barzani'ye, "Sınırları kapatırız, ekonomik, siyasi ve kültürel bütün ilişkileri keseriz, sizi hapsederiz ve eğer Kerkük'te de Türkmenlere yönelik herhangi bir provokatif eylem, bir fiili müdahale gerçekleşirse ve Türkmen bölgelerinde bu referandum yapılmaya kalkılırsa askeri müdahale başta olmak üzere her türlü seçeneği hayata geçiririz." denmesini istedi.

Vakıf Başkanı Lokman Aylar da "Biz bu ülke için bedenlerimizi, canlarımızı, kanlarımızı feda ettik. Etmeye de her daim hazırız. Biz bu ülkeye can vermekten, kan vermekten, bedel ödemekten değil, bu vatan topraklarında yaşayıp, ekmeğini suyunu içip, bu bayrağın altında bize ihanet eden insanların varlığından rahatsızız. Bana kurşun sıkan hainle kolkola girenlerden rahatsızız." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :