BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Büyük Birlik Partisi olarak, tabiri caizse uzlaşılan anayasa paketi Meclis'e sunulmadan görüşlerimizi belirtmek ve görüşlerimizin de dikkate alınmasını istiyoruz"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak, tabiri caizse uzlaşılan anayasa paketi Meclis'e sunulmadan görüşlerimizi belirtmek ve görüşlerimizin de dikkate alınmasını istiyoruz." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en sıcak gündem maddesinin "Anayasa ve sistem değişikliği" olduğunu belirtti.

Türkiye'nin "Darbe Anayasası"ndan kurtulması gerektiğini vurgulayan Destici, "Gönül isterdi ki Türkiye bu darbe anayasasından kurtulsun ve tam demokratik sivil bir anayasaya kavuşsun. Yine seçimden önce milletimize bu vaatler verildi. Ama her zamanki gibi seçimlerden sonra bunlar unutuldu. 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimini yaşadı Türkiye. 'Bu darbe girişimi hepimize ders olsun' dedik, dolayısıyla Türkiye artık demokratik, sivil bir anayasaya kavuşsun, kimse bir daha darbeye kalkışmasın." diye konuştu.

Parti olarak anayasa paketi üzerinde tavsiyeleri olduğunu anlatan Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak, tabiri caizse uzlaşılan anayasa paketi Meclis'e sunulmadan görüşlerimizi belirtmek ve görüşlerimizin de dikkate alınmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Destici, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin dünyada eşi benzerinin bulunmadığını belirterek, isteklerinin başında kuvvetler ayrılığı olduğunu kaydetti.

Seçim sisteminin ve siyasi parti yasasının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, seçim barajının sıfırlanmasını, partilere verilen hazine yardımının adil hale getirilmesini ve dar ya da daraltılmış bölge seçim sistemine geçilmesini istedi.

Genel Başkan Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dövizden Türk lirasına dönüş" çağrısına de destek verdiğini açıkladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :