BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan:

"Biz Türk milleti olarak Lozan'da hak ettiğimiz yere varamadık. Hak ettiklerimizi alamadık ve Batılılar, emellerine ulaştı. O sermayenin güçleri, o çıkarcı güçler, bugün de yine bizim milli birliğimizi bozmak istiyor. Biz bu Batılı çıkarcı sermaye güçleri

BALIKESİR (AA) - BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "Biz Türk milleti olarak Lozan'da hak ettiğimiz yere varamadık. Hak ettiklerimizi alamadık ve Batılılar, emellerine ulaştı. O sermayenin güçleri, o çıkarcı güçler, bugün de yine bizim milli birliğimizi bozmak istiyor. Biz bu Batılı çıkarcı sermaye güçleri karşısında dik duracağız." dedi.

Edremit Faruk Serpil Parkı'nda partililerle bir araya gelen Gürhan, burada yaptığı konuşmada, Lozan Antlaşması'nda neden daha fazlasının alınmadığının tartışılması gerektiğini söyledi.

Gürhan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir milli birlik oluştuğunu belirterek, "Bu birlikteliğin bir hedefi olmalı. Bu insanların birlikte hedefe doğru ilerlemesinin ülkemizin önünü açacağına inanıyorum." diye konuştu.

Son günlerde bazı siyasi partilerin bu birliği bozacak söylemlerde bulunduğunu dile getiren Gürhan, şunları kaydetti:

"Bu söylemlerle gündem değiştiriliyor. Kimisi Sevr'i tanımıyor, kimisi Lozan'ı tartışıyor. Ben, bu siyasi partilere yanlış yaptıklarını söylüyorum. Biz Lozan'da hak ettiğimizi almalıydık. Şimdi biz bunu tartışmalıyız. Yani 'Lozan'da hak ettik, hak etmedik' değil, niye daha fazlasını almadığımızı tartışmalıyız. Onun için bugün bu tartışmalar son bulmalı. Biz Türk milleti olarak Lozan'da hak ettiğimiz yere varamadık. Hak ettiklerimizi alamadık ve Batılılar, emellerine ulaştı. O sermayenin güçleri, o çıkarcı güçler, bugün de yine bizim milli birliğimizi bozmak istiyor. Biz bu Batılı çıkarcı sermaye güçleri karşısında dik duracağız. Dün bu oyunları oynayanlar, bugün bizim milli birliğimizi bozmak için her türlü oyun ve entrikalar içine giriyor. Onun için milli birliğimizi, beraberliğimizi bozacak hal ve hareketlerden bu geçiş sürecinde mutlak vazgeçmemiz lazım. Birbirimizi sevmemiz lazım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :