BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır:

"(BBP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesi) Biz oturduk, konuştuk, istişare ettik, her şeyi konuştuk, en aykırı şeyleri bile konuştuk, ağırlıklı olarak, yüzde 70'in üzerinde Ekmeleddin İhsanoğlu çıktı"

ÇORUM (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, parti olarak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeleriyle ilgili, "Biz oturduk, konuştuk, istişare ettik, her şeyi konuştuk, en aykırı şeyleri bile konuştuk, ağırlıklı olarak, yüzde 70'in üzerinde Ekmeleddin İhsanoğlu çıktı" dedi.

Partisinin il başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere kente gelen Çayır, parti teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir değerlendirme yapan Çayır, cumhurbaşkanını halkın belirlemesi için yapılan değişikliğin yanlış olduğunu savundu.

Parti olarak cumhurbaşkanı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldıklarını belirten Çayır, birkaç kez yapılan istişareler sonucu bu yönde bir karar aldıklarını söyledi. 

"BBP olarak bütün kurullarımızla, meşru zeminlerimizle, birkaç kez gerçekten istişare ettik. Belki parti hayatında bu konu tartışıldığı kadar başka bir konu tartışılmadı" diyen Çayır, şunları kaydetti:

"Yani cumhurbaşkanlığında BBP'nin tavrı ne olmalıdır diye tartışıldığında çok demokratik, çok farklı bir tartışma zemini oluşmuştur. Doğrudan Ekmeleddin İhsanoğlu diyen olduğu gibi tarafsız kalınması, boykot edilmesi, zira Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası çözülmediği için iki adaya da oy verilmemesi yönünde fikir beyan eden de oldu. Diğer tarafta başka düşünceler de ortaya çıktı ama istişareden maksat nedir? Konuş konuş konuş, sonucu olmayan istişare mi olur? İstişare, oturursun, konuşursun, ağırlık, düşünce neyse onu yaparsın. Hem istişare edip hem de sonuca gitmemek olmaz. Sünnete de uygun değil."

Çayır, "Biz oturduk, konuştuk, istişare ettik, her şeyi konuştuk, en aykırı şeyleri bile konuştuk, ağırlıklı olarak, yüzde 70'in üzerinde Ekmeleddin İhsanoğlu çıktı. Bu, kurulların, istişarelerin neticesidir. Farklı da söylesek, farklı da düşünsek bireyler olarak ama Büyük Birlikçiler bu kararın arkasındadır, nizamı alemciler, Alperenler hepsi, bu düşüncenin, bu kararın arkasındadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı